Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο τόπος μας έχει αφεθεί στη μοίρα του, και μαραζώνει με απόφαση Τσίπρα-Καμμένου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τέλος στη χρηματοδότηση του έργου για τη ρωμαϊκή έπαυλη του Ηρώδου Αττικού στη Λουκού Αρκαδίας βάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την διάσωση της έπαυλης του Ηρώδου Αττικού που βρίσκεται κοντά στη Μονή Λουκούς στο Δήμο Β.Κυνουρίας έκρουσα προ μηνών με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λ.Κονιόρδου.

Με την ερώτησή μου, επισήμανα τη μεγάλη σημασία και αξία του μνημείου, το οποίο χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ., αποτελείται από ένα τεράστιο συγκρότημα έκτασης άνω των 20.000 τ.μ. και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ρωμαϊκά μνημεία στον κόσμο, λόγω και των πολυάριθμων και εξαιρετικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές.

Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Κονιόρδου αρκείται στην απαρίθμηση των λιγοστών ενεργειών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς και στην υπενθύμιση χρηματοδότησης των έργων με 30.000 ευρώ μόνο το 2016 – ενέργειες και χρηματοδότηση που κρίνονται ανεπαρκείς για τη διάσωση του μνημείου. Δυστυχώς όμως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως ζητώ στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα.

Η εγκατάλειψη του μεγάλου και πολύ σημαντικού αυτού μνημείου της Κυνουρίας από την Κυβέρνηση είναι άλλο ένα σημάδι της αδιαφορίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κ.Τσίπρα για την Αρκαδία, τον πολιτισμό της, την οικονομία της, τους ανθρώπους της.

Ο τόπος μας έχει αφεθεί στη μοίρα του, και μαραζώνει με απόφαση Τσίπρα-Καμμένου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο