Ο.Κωνσταντινόπουλος: “Μετά από δυο χρόνια… νιώθω επιτέλους ανακούφιση!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη δημοπράτηση των έργων για τη Λίμνη του Λάδωνα εντός της Άνοιξης…

«Χαιρετίζω με ανακούφιση τη σημερινή απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας για την προκήρυξη της μελέτης του έργου «Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα» προϋπολογισμού 1.289.618 ευρώ. Το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το Δεκέμβριο του 2014, κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης.

Μετά από δύο χρόνια ερωτήσεων στη Βουλή, επιστολών και συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, χαίρομαι που θα ενεργοποιηθεί και θα προκηρυχθεί το έργο, για το οποίο είχαν εξασφαλισθεί τα χρήματα και θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Το έργο θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Η περιοχή της λίμνης του Λάδωνα θα αναδειχθεί σε ένα ακόμα σημείο ανάπτυξης της Γορτυνίας, αλλά και της Αρκαδίας.
Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σύγχρονων υποδομών, αλλά και την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού. Το έργο προβλέπει δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υποστήριξης της οικοτουριστικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού, ενσωμάτωσης-στήριξης των παραλίμνιων οικισμών και οργάνωσης του παραλίμνιου χώρου (πχ διευθέτηση χώρων θέασης – παρατηρητήρια κλπ).

Ένα από τα έργα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη Λίμνη Λάδωνα είναι η «Βελτίωση οδικού δικτύου, Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς –Μυγδαλιά» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ολοκλήρωση του οποίου απομένει 1,4 χλμ δρόμου. Η χρηματοδότηση του έργου αυτού έχει εξασφαλισθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τα χρήματα έχουν μεταφερθεί σε κωδικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μια προσπάθεια που είχα ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Θα παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη του έργου, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο