Περιοδεία της Κεφαλίδου στην Αρκαδία – Τα συμπεράσματα και οι δηλώσεις… (video)

Την Αρκαδία επισκέφθηκε η υπεύθυνη του ΚΤΕ Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Χαρά Κεφαλίδου.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ok-NnBc1pqM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η υπεύθυνη του ΚΤΕ Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως επικεφαλής κλιμακίου περιόδευσε μαζί με τον Αρκά βουλευτή κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και άλλα μέλη του κόμματος – στο Νομό Αρκαδίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορούν το Νομό.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το πέρας της περιοδείας της, αρχικά τον λόγο πήρε ο κ.Άρχοντας – γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας – ο οποίος και μίλησε για την περιοδεία τους στη Βόρεια Κυνουρία και τις συναντήσεις που είχαν με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ.Μαντά, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Γιαννακούρα, την προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων κα.Καραπαναγιώτου και τον δήμαρχο Τρίπολης κ.Παυλή.

15045349 10211048752877038 494264162 o
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Κεφαλίδου η οποία τονισε: «Ο τόπος αυτός είναι πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό. Πρέπει αυτός ο πλούτος να μπορέσει να γίνει εξαγώγιμο προϊόν», ενώ αναφερόμενη στα όσα κατέγραψε κατά την περιοδεία της δήλωσε: «Μαζέψαμε απαραίτητα στοιχεία για μια σειρά παρεμβάσεων που σκοπό έχουν να αναδείξουν θέματα που αφορούν στην έπαυλη του Ηρώδου του Αττικού και όχι μόνο, σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού στη χώρα μας και το αντίτιμο εισόδου σε μουσείαυπογγράμισε: «Είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση των εισιτηρίων εισόδου στα μουσεία. Βέβαια από την άλλη έχουμε και τρομακτικές ελλείψεις σε θέμα προσωπικού. Δεν υπάρχουν φύλακες και ξεναγοί. Πρέπει επιτέλους να γίνει – μέσα σε αυτή την περίοδο κρίσης- μια ιεράρχηση. Να βρεθούν οι χώροι εκείνοι ανά περιφέρεια όπου θα πρέπει να δοθεί βάρος».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο