9 Φυτά Που θα Αγαπήσετε Λόγω της Εντομοαπωθητικής τους Δράσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πολλοί απρόσκλητοι επισκέπτες κάνουν την εμφάνισή τους. Και το πιο χαρακτηριστικό τους στοιχείο είναι ότι δεν χτυπούν την πόρτα πριν εισέλθουν, αλλά περνούν αποφασιστικά μέσα από τις χαραμάδες, σκανάρουν τον χώρο γύρω τους κι εμάς τους ίδιους και αποφασίζουν έπειτα να τσιμπήσουν ή να εγκατασταθούν έστω και προσωρινά μέσα στο σπίτι μας.

Όσο φιλόξενοι κι αν είμαστε, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα παραδεχόταν ότι η παρέα των κουνουπιών, σκουληκιών, κατσαρίδων, μυρμηγκιών και κάθε άλλου είδους εντόμου μας είναι ευχάριστη. Και επειδή, η εξόντωσή τους δεν είναι η σωστή λύση καθώς κάθε πλάσμα έχει δικαίωμα στη ζωή, σας προτείνουμε τα κατάλληλα φυτά που πρέπει να έχετε, αν θέλετε να τα αποτρέψετε από το να πλησιάζουν τον χώρο σας.

Λεβάντα Ένα φυτό που λατρεύουμε για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Ταυτόχρονα, το άρωμα που εκπέμπει διώχνει μακριά σκόρους και ψύλλους, γι’ αυτό άλλωστε την χρησιμοποιούμε πολύ και στις ντουλάπες, τα συρτάρια και τους χώρους που αποθηκεύουμε ρούχα. Κάτι, που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι η λεβάντα, αντιμετωπίζει επίσης τα κουνούπια, τις σκνίπες και τα τσιμπούρια. Μήπως, μια γλάστρα με το όμορφο μοβ φυτό πρέπει να αποκτήσει μόνιμη θέση στη βεράντα σας;

thehomeissue_(plants)01

Λεβάντα: το φυτό με τις άπειρες ευεργετικές ιδιότητες!

Βασιλικός Όσο υπέροχο και χαλαρωτικό βρίσκουμε εμείς οι άνθρωποι το άρωμα του βασιλικού, τόσο απορκουστικό είναι για τα κουνούπια. Ο βασιλικός, έχει την ιδιότητα να μας προστατεύει από τα κουνούπια, ενώ παράλληλα ευωδιάζει τον χώρο μας.

Tip: Αν σας τσιμπήσει κουνούπι, βράστε φύλλα βασιλικού σε νερό και στη συνέχεια με λίγο βαμβάκι τοποθετήστε πάνω στο τσίμπημα σταγόνες από το βρασμένο νερό με τα φύλλα. Θα δείτε πως θα ηρεμήσετε από τη φαγούρα, ενώ το τσίμπημα από το κουνούπι θα εξαφανιστεί.

thehomeissue_(plants)02

Ο φρέσκος βασιλικός, εκτός από τη μαγειρική, χρησιμοποιείται και για να απωθεί τα κουνούπια.

Καλοκαιρινό DIY: Φτιάξτε το Δικό σας Κερί Σιτρονέλας και Αποχαιρετίστε τα Κουνούπια για Πάντα!

Ντάλια Η «επιβλητική» ντάλια, εκτός από τα εντυπωσιακά της φύλλα, παρέχει και προστασία αφού απωθεί τα μικροσκοπικά σκουλήκια, τα λεγόμενα νηματώδη, από το να εγκατασταθούν σε άλλα λουλούδια και φυτά που έχετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας.

thehomeissue_(plants)03

Φυτέψτε ντάλιες για να γλιτώσετε από τα σκουλήκια.

Κατιφές Δρα, επίσης, με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο με τους νηματώδεις, αφού εκκρίνει από τις ρίζες του ουσίες που τους απωθεί. Γι’ αυτό, αν σας αρέσει και ασχολείστε με την κηπευτική, προτιμήστε να φυτέψετε κατιφέδες δίπλα από τις τομάτες ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό έχετε φυτέψει για να το προστατέψετε.

thehomeissue_(plants)04

Ο κατιφές έχει την ιδιότητα να προστατεύει τα λαχανικά και τα φυτά γύρω του από τα έντομα.

Δυόσμος Εκτός από τη δροσερή αναπνοή που μας προσφέρει, μας αφήνει να απολαύσουμε ξέγνοιαστοι στιγμές χαλάρωσης αφού απωθεί τα μυρμήγκια και τους ψύλλους με επιτυχία. Ένα μικρό γλαστράκι σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως σε κάποια γωνιά της κουζίνας, είναι αρκετό για να προλάβει κάθε ανεπιθύμητη εισβολή.

thehomeissue_(plants)05

Ξεχάστε τα μυρμήγκια χάρη στον δυόσμο.

Μέντα Κι αν δεν έχετε δυόσμο, προτιμήστε τη μέντα. Έχει τις ίδιες δυνατότητες, αφού απομακρύνει μυρμήγκια και ψύλλους, ενώ παράλληλα κάνει τα τρωκτικά να μην περνούν ούτε έξω από το σπίτι σας.

thehomeissue_(plants)06

Τα τρωκτικά δεν θα τολμήσουν να πλησιάσουν όσο έχετε μέντα στη βεράντα σας.

 

Γεράνι Αν το τραγούδι των τζιτζικιών δεν σας χαλαρώνει, όσο θα θέλατε και θα προτιμούσατε την απόλυτη ησυχία ενός ζεστού μεσημεριού, το γεράνι υπόσχεται να σας το προσφέρει. Εκτός από τα τζιτζίκια, μάλιστα, απωθεί και τα σκαθάρια.

thehomeissue_(plants)05

Γεράνι: απωθεί με επιτυχία τζιτζίκια και σκαθάρια.

Ποώδης νεπέτα Ένα φυτό που οπωσδήποτε πρέπει να έχετε, αν οι κατσαρίδες κάνουν βραδινές περιπολίες στο σπίτι σας. Τα συστατικά που περιέχει, είναι μη τοξικά και απωθούν τις κατσαρίδες. Μπορείτε μάλιστα να την βράσετε με λίγο νερό και να το ψεκάσετε σε όλα τα ύποπτα και σκοτεινά σημεία του σπιτιού σας. Μόνο προσοχή, αν έχετε γάτες, χρησιμοποιήστε με μέτρο τις ιδιότητες του φυτού, αφού μπορεί να επηρεαστούν από την έντονη μυρωδιά της.

thehomeissue_(plants)07

Ο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τις κατσαρίδες ονομάζεται νεπέτα.

 

Δεντρολίβανο Εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει καλή μνήμη στους ανθρώπους που το καταναλώνουν, λειτουργεί παράλληλα και ως φυσικό απωθητικό για τα σαλιγκάρια και τους γυμνοσάλιαγκες. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε μήπως τα υπόλοιπα φυτά σας κινδυνεύσουν από επίθεση από σαλιγκάρια κάποια μέρα, ούτε καν τις βροχερές μέρες του χρόνου.

thehomeissue_(plants)08

Το δεντρολίβανο απωθεί σαλιγκάρια κια γυμνοσάλιαγκες

 

spirossoulis.com

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο