Δικαστήριο Τρίπολης: “Απαράδεκτη” κρίθηκε η ποινική δίωξη Πετράκου κατά Τατούλη (video)

“Απαράδεκτη” έκρινε, το Δικαστήριο Τρίπολης, την ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση, που άσκησε ο Θανάσης Πετράκος, με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/MHyMqXCcqyo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη για, σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης και είχε τον αριθμό 22.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 2:20 το μεσημέρι και παρών στη δίκη ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ως κατηγορούμενος, ο μηνυτής Θανάσης Πετράκος και ως μάρτυρες από την πλευρά του κ.Τατούλη, οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Άγγελος Παπαγγελόπουλος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης, ενώ από την πλευρά του κ.Πετράκου ήταν ως μάρτυρες ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Αριστείδης Μπρουμάς, ο κ.Μάινας, ο κ. Σταθόπουλος και ο κ.Κουνέλης.

Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε στην ουσία της, αφού μετά από ένσταση που κατέθεσε ο συνήγορος του κ.Τατούλη, Πέτρος Σαμπράκος, κρίθηκε από το Δικαστήριο πως η μήνυση που είχε κατατεθεί είχε δικονομικά θέματα, αφού δεν περιγραφόταν από τον πληρεξούσιο του κ.Πετράκου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αττικής, που είχε κατατεθεί η μήνυση, ως ορίζει ο κώδικας ποινικής δικονομίας, επακριβώς η υπόθεση και τα γεγονότα, όπως έγιναν, απλώς είχε δοθεί ένα πληρεξούσιο.

Έτσι το Δικαστήριο, μετά από μία διακοπή ενός τετάρτου περίπου, έκρινε “απαράδεκτη” την ποινική δίωξη και η υπόθεση έληξε εκεί, αφού δεν μπορεί να επανέλθει στο ακροατήριο, μιας και έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα της εγκλήσεως.

Να αναφέρουμε πως ο κ.Πετράκος είχε κατηγορηθεί σε συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη ως υποκινητής και σχεδιαστής των επεισοδίων που έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 5 Απριλίου του 2012.

Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν μετά την απόφαση του Δικαστηρίου οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Άγγελος Παπαγγελόπουλος και ο Δικηγόρος του κ.Πετράκου, Φώτης Φουρτούνης (από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας). 

www.drt915.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο