ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: “Μη μένεις στη γωνία – Δεν είσαι μόνη!” (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας με αφορμή την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας» κατά των Γυναικών, διοργάνωσε εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα έμφυλης βίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/aG7egfdDfYk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έγινε σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Τρίπολης.

Την εκδήλωση προλόγισε η αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου η οποία μάλιστα ανέφερε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα βίας όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική έναν χώρο ως επι το πλείστον ανδροκρατούμενο –κυρίως τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι κοινωνικοί λειτουργοί του κέντρου κακοποιημένων γυναικών Τρίπολη, οι οποίες αναφέρθηκαν σε ιστορίες πραγματικών περιστατικών που έδιναν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το γιατί κάποιες γυναίκες υπομένουν τη βία, γιατί μένουν στα σπίτια τους σε περιπτώσεις κακοποίησης τους (λεκτικής ή σωματικής από συζύγους ή συντρόφους) και γιατί πολλές φορές συγκαλύπτουν την αλήθεια και φοβούνται να μιλήσουν.

«Μην μένεις στη γωνία – Δεν είσαι μόνη σου» είναι το κεντρικό σύνθημα που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες – και όχι μόνο – καθώς όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπάρχουν και περιστατικά βίας κατά αντρών – σε πολύ μικρό ποσοστό – που έχουν προσφύγει στα συμβουλευτικά κέντρα για βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα πιο σοκαριστικά στοιχεία που παρουσιάστηκε από τις ψυχολόγους και τις κοινωνικούς λειτουργούς είναι πως οι γυναίκες ηλικίας από 16 έως 45 ετών κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή βιασμού και να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους από τα περιστατικά αυτά, παρά από τροχαία ατυχήματα, πόλεμο ή ελονοσία.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο