Με «τιμητική διάκριση» της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε η Έκθεση «Κυνηγεσία 2018»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε δυναμικά το παρόν στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018», με ένα μοναδικά ξεχωριστό περίπτερο, που μετέφερε ζωντανό το τοπίο των βουνών του Μοριά, ένα τοπίο που ονειρεύεται να συναντήσει όχι μόνο ένας κυνηγός, αλλά και κάθε επισκέπτης της περιοχής.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/B27ZJw8rnns” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018, στο MEC Παιανίας και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού πάνω από 30.000 κυνηγοί και άνθρωποι της φύσης γενικότερα περιηγήθηκαν στους χώρους της, ενημερώθηκαν για την τουριστική και πολιτιστική αξία του κυνηγιού στη χώρα μας, για τον αγροτουρισμό και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με  την ύπαιθρο και απόλαυσαν τοπικές παραδοσιακές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α.,  συνεχίζοντας με συνέπεια την ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική, με στόχευση στην προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού που μπορεί να προσφέρει ο τόπος, συμμετείχε με θεματικό περίπτερο  90 τ.μ., που εντυπωσίασε κοινό και εκθέτες. Στο περίπτερο πραγματοποιήθηκαν δράσεις γαστρονομίας, ενημέρωσης για τον εμπλουτισμό των βιότοπων, προβολής και προώθησης της τοπικής κουλτούρας και ιστορίας, αλλά των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου στην κεντρική σκηνή της έκθεσης διοργανώθηκε ειδική καλλιτεχνική εκδήλωση, όπου προβλήθηκε η παράδοση του Μοριά, μέσα από χορευτικά και τραγούδια της περιοχής,  από τον Πελοποννήσιο κ. Παναγιώτη Αγγελακόπουλο και το συγκρότημά του. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς ενώ στη συνέχεια γεύτηκαν μοναδικές παραδοσιακές συνταγές της Πελοποννήσου με  βάση το κυνήγι και προϊόντα της φύσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της έκθεσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάνοντας αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ορεινών όγκων του Μοριά, τον Πάρνωνα, τον Ταΰγετο, τη Ζήρεια, το Μαίναλο σε ότι αφορά το κυνήγι τονίζοντας πως η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο, όπου ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει το δικό του μύθο και να ζήσει το δικό του όνειρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Μαρτίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο όπου παρευρέθηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, υπεύθυνος οικοσυστημάτων και αειφορίας κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο