Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον τουρισμό

Dealers των tours operators η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είναι η μόνη Διεύθυνση που φέρνει μια συγκροτημένη πρόταση όσον αφορά τις δράσεις που τις αναλογούν για το 2018.

Καμία άλλη Διεύθυνση δεν κάνει κάτι τέτοιο όχι γιατί δεν έχετε σχέδιο αλλά γιατί αποσπασματικά πάτε να εξυπηρετήσετε επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα και ταυτόχρονα να ρουσφετολογείτε με μικρά έργα και εργάκια.

Τα έργα και τις δράσεις που παρουσιάζετε είναι ένα μέρος της συνολικής σας δράσης για την ικανοποίηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Το πιο μεγάλο είναι μέσα από την Πελοπόννησος ΑΕ και τη Μυθική Πελοπόννησο, όπου εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ και όχι μόνο, με αδιαφάνεια διοχετεύεται σε διάφορους. Δεν είναι τυχαίο ότι, αρνείστε να παραδώσετε έστω και ένα παραδοτέο της Πελοπόννησος ΑΕ. Βεβαίως υπάρχουν και τα πανηγύρια και οι γιορτές για κάθε είδους ζαρζαβατικών (πατάτας, ντομάτας, ελιάς, κρασιού και σαρδέλας στη Γορτυνία κλπ.) που έχουν την ευθύνη οι  ΠΕ.

Όλο το κείμενο της εισήγησης διαπνέεται από στόχους και δράσεις που απευθύνονται στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τους tour operators, τους μεγαλοξενοδόχους, τους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων.

Λες και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες και συνταξιούχοι που να έχουν δικαίωμα διακοπών, ξεκούρασης, αναψυχής.

Το παράδειγμα του κλάδου του τουρισμού αποκαλύπτει και το πραγματικό περιεχόμενο της «δίκαιης ανάπτυξης» που όλοι ευαγγελίζεστε.

Απ΄ τη μια ρεκόρ και κέρδη για τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και απ΄ την άλλη, εργαζόμενοι, που δουλεύουν λίγους μήνες το χρόνο, ατελείωτες ώρες την ημέρα, με μιστούς πείνας, ενώ οι διακοπές για τις λαϊκές οικογένειες και τα νέα παιδιά είναι «όνειρο θερινής νυκτός».

Ο κομπασμός που διαπνέει την εισήγησή σας για τα εκατομμύρια αφίξεις, όπως και για την «προστιθέμενη αξία» που παράγει ο τουρισμός (λες και οι υπηρεσίες προσφέρονται από ρομπότ), επιβεβαιώνει τι επιθυμούν διακαώς από κοινού κυβέρνηση εργοδοσία και περιφέρεια. Να συνεχιστεί η ανάπτυξη αυτή μακριά και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού αποκλεισμένη από λίγες μέρες ξεκούρασης και αναψυχής.

Δεν βρίσκετε να πείτε δυο λέξεις για τους «παραγωγούς» των δις ευρώ ταξιδιωτικών εσόδων, οι οποίοι κυριολεκτικά λειώνουν και σακατεύονται στις μεγάλες τουριστικές μονάδες από την εντατική δουλειά, τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την απληρωσιά και τους μισθούς πείνας.

Δεν κάνετε την παραμικρή αναφορά στον εσωτερικό τουρισμό, που όχι μόνο φθίνει, αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της κατεύθυνσης που διαχρονικά έχει στο στόχαστρο το λαϊκό εισόδημα, από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της, προκειμένου να χρηματοδοτούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δεν λέτε τίποτε για τους χιλιάδες μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες που δεν έχουν θέση  στην ανάπτυξη που επιβάλλουν τα μονοπώλια, με την κατάργηση της Κυριακής αργίας και τον άνισο ανταγωνισμό με το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

Η δική μας ανάπτυξη σημαίνει δουλειά για όλους με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, διακοπές και αναψυχή για την κάθε λαϊκή οικογένεια.

Και τέτοια ανάπτυξη, με τα μέλη του ΣΕΤΕ (μεγαλοξενοδόχους, ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών, μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, επισιτιστικές αλυσίδες και τουριστικές επιχειρήσεις) στην εξουσία, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ.

Καταψηφίζουμε το σχέδιο δράση σας για τον τουρισμό γιατί εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα.  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο