ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΣημαντικό έργο άρδευσης στη Μανθυρέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (video - pics)

Σημαντικό έργο άρδευσης στη Μανθυρέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (video – pics)

Ένα ακόμα έργο υποδομής για τους αγρότες της Αρκαδίας μας βαίνει προς την ολοκλήρωσή του.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/1gSO5KzimQY” frameborder=”0″ gesture=”media” allowfullscreen ]

Η γεώτρηση που “χτυπήθηκε” στη Μανθυρέα της ΔΕ Τεγέας δήμου Τρίπολης σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς της περιοχής, που είναι πολλοί σε αριθμό ενώ θα αρδεύεται ένας κάμπος στον οποίο καλλιεργούνται πολλά είδη.

Το έργο, ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΤ.

Απομένουν κάποιες εργασίες, που θα γίνουν σύντομα και το έργο θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο.

Είναι βούληση της περιφερειακής αρχής να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, όπως και τον τουρισμό, και το έργο που επισκεφτήκαμε μαζί με τον ΠΣ Θοδωρή Ντάνο, τον μηχανικό της Περιφέρειας (Γιώργο Σμουδιάνη) Giorgos Smou και τον πρόεδρο της κοινότητας Ηλία Μαχαίρα, εντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια.

Η περιφερειακή αρχή ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Προέδρου και των κατοίκων της ΤΚ Μανθυρέας Δ.Τρίπολης, ενός παραγωγικού χωριού, και προχώρησε στη διάνοιξη γεώτρησης, ώστε να αρδεύεται ο κάμπος της περιοχής.

Η γεώτρηση σύντομα, όταν ολοκληρωθούν κάποιες μικρές παρεμβάσεις, θα δοθεί προς χρήση από τους αγρότες και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, μέσα από την καλύτερη αγροτική παραγωγή.

Είμαστε πάντα κοντά στους παραγωγούς της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου και στηρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν… Άλλωστε είναι αυτοί που μένουν στον τόπο και μέσα από την παραγωγή προσπαθούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας … Και όπως λέω πολλές φορές είναι αυτοί που θα μας βγάλουν από την κρίση.

{gallery}geotrisi_manthirea{/gallery}

Μετάβαση στο περιεχόμενο