ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΣυνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με πολίτες Δήμου Ευρώτα για την αντιμετώπιση των καταστροφών...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με πολίτες Δήμου Ευρώτα για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Το πλαίσιο των μέτρων για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και την επανόρθωση των ζημιών μετά την τεράστια καταστροφή από τη χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Ευρώτα έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις συναντήσεις του την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 με τους πολίτες σε περιοχές που επλήγησαν και ειδικότερα στην Απιδιά και τη Λυκόβρυση Λακωνίας. 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/08txw27ZSI4″ frameborder=”0″ gesture=”media” allowfullscreen ]

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η έκταση της καταστροφής που έχει γίνει στην περιοχή είναι τόσο μεγάλη που οι αποζημιώσεις δεν μπορούν να επανορθώσουν πλήρως τα προβλήματα. Ενημέρωσε τους πολίτες ότι έχει κηρύξει με απόφασή του την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνθήκη η οποία παρέχει δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στο επίπεδο των ζημιών των οικοσκευών, των υποδομών και του αγροτικού κεφαλαίου.
Ενημέρωσε επίσης τους πολίτες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την επικοινωνία του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ώστε να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή, και τον Υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο συζήτησε την υποβολή αιτήματος λήψης οικονομικών μέτρων για την περιοχή, τόσο στο πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων, όσο και στο πάγωμα της καταβολής της εισφοράς στον ΕΛΓΑ.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στη λήψη μέτρων για τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν σε σχέση με το δημόσιο και τις ιδιωτικές υποχρεώσεις και σημείωσε ότι οι αποζημιώσεις που θα δοθούν για τις ζημιές δεν μπορούν να παρακρατηθούν από κανένα ενδιαφερόμενο για ίδιον όφελος.
«Η εντολή που έχω δώσει στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Τζανετέα και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Λακωνίας, οι οποίοι είναι από την πρώτη στα σημεία που υπέστησαν καταστροφές, είναι να γίνει γρήγορα η καταγραφή των προβλημάτων των υποδομών. Κατόπιν θα δούμε πως θα δρομολογήσουμε τη γρήγορη αποκατάστασή τους, έτσι όπως έχουμε κάνει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι και η υπηρεσία της Περιφέρειας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα χωράφια για να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

{gallery}periferia21{/gallery}

Μετάβαση στο περιεχόμενο