ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΤατούλης:"Αποκαθίστανται και οι τελευταίοι ΧΑΔΑ, Πλάτωμα, Σπαρτέα και Διοσκούρια"

Τατούλης:”Αποκαθίστανται και οι τελευταίοι ΧΑΔΑ, Πλάτωμα, Σπαρτέα και Διοσκούρια”

Με την υπογραφή των συμβάσεων των τελευταίων αποκαταστάσεων η Πελοπόννησος στο σύνολό της εξαιρείται των ημερησίων προστίμων που θα επιβάλλονταν στους Δήμους και τους πολίτες, όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή των συμβάσεων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, Σπαρτέας στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και Διοσκούρια στο Δήμο Ερμιονίδας, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν εδώ και πολλές δεκαετίες όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που είχε παλιότερα την ευθύνη» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «Οι υποχρεώσεις μας για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι πλέον ελάχιστες. Απομένουν άλλοι τρείς.Υπάρχει ανάδοχος για το ΧΑΔΑ Αφυσσού στη Σπάρτη, είναι ο Κάτω Κολοβός στην περιοχή του Χιλιομοδίου και ο Προφήτης Ηλίας στο Μελιγαλά».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, ο οποίος λειτουργεί 35 χρόνια και ήταν η μεγαλύτερη περιβαλλοντική πληγή, όχι μόνο για την Τρίπολη, αλλά και για το σύνολο της Πελοποννήσου, «την οποία με τη μέριμνα, το σχεδιασμό και την αποφασιστικότητά μας θεραπεύουμε με σκοπό να αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα χώρο πρασίνου, αλλά και να αποδείξουμε περίτρανα ότι παρόλη την κρίση, στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας και επιτυγχάνουμε σπουδαία αποτελέσματα για τους πολίτες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο