Νικολάκου προς Πνευματικό «Με επικίνδυνες αλχημείες δεν ασκείται υπεύθυνη κοινωνική πολιτική»

«Θα συνιστούσαμε στο Δήμαρχο Κορινθίων να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Οφείλει να υπηρετεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τη θεσμική του λειτουργία και όχι να επιδίδεται σε ανούσιες και προσβλητικές τοποθετήσεις που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών που κλήθηκε να εκπροσωπεί.

Σε ότι αφορά την πολιτική πρακτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι απόλυτα σαφές ότι ακολουθεί την πολιτική κατεύθυνση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Η κατεύθυνση αυτή ωστόσο είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, διαβούλευσης και αποφάσεων συλλογικών οργάνων, όπως υπαγορεύει η δημοκρατία και η λειτουργία της κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το θέμα των Κέντρων Κοινότητας, οφείλει να απολογηθεί, όχι μόνο στους πολίτες του Δήμου της Κορίνθου, αλλά του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας γιατί τους στέρησε τη δυνατότητα να απολαμβάνουν των κοινωνικών αυτών υπηρεσιών, με την απόφασή του να μη συνεργαστεί για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στην Κόρινθο.
Σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει επίσης να απολογηθεί στους πολίτες του, γιατί απεμπολεί το συνταγματικό δικαίωμα της αυτοτελούς θεσμικής λειτουργίας του Δήμου, εφόσον, προκειμένου να εξυπηρετήσει ευκαιριακές προσωπικές στρατηγικές και να καλύψει την ανεπάρκειά του, προστρέχει στους Υπουργούς ως «επαίτης».
Το μοντέλο της Πελοποννήσου, το οποίο διαμορφώθηκε σύμφωνα με το πολιτικό όραμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τεκμηριώνεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της και έχει γίνει δεκτό, τόσο από το Υπουργείο, παρά την εμμονική ιδεοληπτική διαφωνία της κας Υπουργού, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πριν το εγκρίνει το αξιολόγησε.
Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα. Και η Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη με την Επιτελική Συντονιστική δομή και τα κέντρα Κοινότητας είναι γεγονός. Και έπεται και συνέχεια αφού θα ενισχυθεί με τη σύσταση και άλλων κοινωνικών δομών όπως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Αμεα.
Μπορεί άραγε να ισχυριστεί ο ίδιος ότι η πρότασή του έχει αξιολογηθεί, ή ότι υπακούει σε «κάποιο» στρατηγικό σχεδιασμό;
Πιστεύει ότι με τις πολιτικές «αλχημείες» του μπορεί να εξασφαλίσει στους πολίτες την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει;. Οι κοινωνικές πολιτικές, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης για τη χώρα, είναι υψίστης σημασίας, απαιτούν συνέργειες και συνεργασίες και δεν επιτρέπονται ερασιτεχνισμοί και καιροσκοπισμοί για τη δημιουργία εντυπώσεων, που κρύβουν κινδύνους για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο