Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε Δήμαρχο Οιχαλίας «Οφείλουμε την αλήθεια στους πολίτες για να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον».

«Άμεσα να στηρίξει ο Δήμος Οιχαλίας το σχέδιο της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων»

Την ξεκάθαρη θέση του Δήμου Οιχαλίας σε σχέση με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί απέναντι στους πολίτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η αθλιότητα του παράνομου ΧΑΔΑ του Μελιγαλά, ο οποίος βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και δέχεται σκουπίδια, ακόμα και βιομηχανικά, από τις όμορες περιοχές».
Ο κ. Τατούλης, αφού επισκέφθηκε το χώρο του ΧΑΔΑ, κάλεσε το Δήμαρχο να βρεθεί γρήγορα λύση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια σύντομα θα αποκαταστήσει το ΧΑΔΑ, παρόλο που δεν προβλεπόταν αρχικά.
Σε ότι αφορά το θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι επίκειται σύντομα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, ώστε να εξεταστεί συνολικά το θέμα και να βρεθούν βιώσιμες λύσεις. Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν προκρίνει τη λύση να κλείσουν τα πυρηνελαιουργεία, καθώς θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, αλλά να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές των μονάδων και να υπάρχει η απαραίτητη προσαρμογή της λειτουργίας τους στις καιρικές συνθήκες.
«Ο Δήμος Οιχαλίας θα πρέπει γρήγορα να διαμορφώσει το όραμά του σε συνάρτηση με τους σπουδαίους χώρους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος που διαθέτει, ώστε να τους εντάξει στην οικονομία του» συνέχισε ο κ. Τατούλης και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στα μεγάλα διεθνή γεγονότα που παρουσιάζεται η Πελοπόννησος προκειμένου «να βγει από την απομόνωση και να παρουσιάσει το δικό του πακέτο τουριστικού ενδιαφέροντος».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο έργο της αστικής ανάπλασης του Μελιγαλά, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1,6 εκατομμύρια ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το ως κομβικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής και τη λειτουργικότητα της πόλης, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις στο μέλλον.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης από το Δήμαρχο να ωριμάσει το συντομότερο τη μελέτη για την υδροδότηση του Μελιγαλά, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής. Εξέφρασε επίσης τη συμφωνία του στο αίτημα του Δημάρχου για τη χρηματοδότηση τόσο την ολοκλήρωση του Δημαρχείου με 70.000 ευρώ, όσο και του γηπέδου του Μελιγαλά με 50.000 ευρώ.
Ζήτησε επίσης να προχωρήσει γρήγορα η μελέτη για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη, της ιστορικής Μητρόπολης του Μελιγαλά, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα ενταχθεί.
Ο κ. Σταθόπουλος από την πλευρά του έκανε λόγο για όνειρο που εκπληρώνεται αναφερόμενος στο ζήτημα της ανάπλασης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη για την καλή και αποτελεσματική συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Δήμο Οιχαλίας και το Μελιγαλά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμμετείχε στον εορτασμό του Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου και ξεναγήθηκε στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Μελιγαλά.

{gallery}oixalia_tatoylis{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο