Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετέχει ως βασικός εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο (Η2020) CrossCult

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ευρωπαϊκό έργο (Η2020) “CrossCult: Empowering reuse of digital cultural heritage in context-aware crosscuts of European history”  (www.crosscult.eu) ξεκίνησε τον Μάρτιο 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2019.

 Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν υποβληθεί 137 προτάσεις και το CrossCult κατατάχθηκε πρώτο στις 3 συνολικά προτάσεις που έλαβαν τελικά χρηματοδότηση, όπου έλαβε χρηματοδότηση ύψους 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Στο έργο συμμετέχουν 11 εταίροι από Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ελλάδα, Βρετανία, Μάλτα, Γαλλία και Ιταλία. Επίσης, συμμετέχουν 15 συνεργαζόμενοι φορείς, όπως μουσεία, δήμοι, ΜΚΟ και επιχειρήσεις. Στα πλαίσια του έργου αναπτύσσονται 4 ενδεικτικοί πιλότοι σε διάφορα Ευρωπαϊκά σημεία, όπως Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου, Αρχαιολογικός χώρος και Ρωμαϊκά Λουτρά (Lugo Ισπανίας, Chaves Πορτογαλίας, Montegrotto Terme Ιταλίας), Αρχαιολογικός Χώρος Επιδαύρου, Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, Δήμος πόλης Λουξεμβούργου, Δήμος Βαλέτας Μάλτα.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετέχει ως βασικός εταίρους του έργου με δύο εργαστήρια, Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας (ΕΑΜ-ΕΠ) και Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) και έχει τον τεχνικό και επιστημονικό συντονισμό του έργου.

Στις 23/3/2018 πραγματοποιήθηκε ενδιάμεση αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού έργου CrossCult από τους αξιολογητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα πλαίσια της αξιολόγησης έγινε παρουσίαση των πιλοτικών εφαρμογών καθώς και της πλατφόρμας που αναπτύσσεται από τους εταίρους του έργου. Οι αξιολογητές εξέφρασαν θερμά σχόλια για την πρόοδο του έργου και θωρούν ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για μελλοντικά έργα. Το έργο έχει επιτύχει πλήρως όλους τους στόχους του και η κριτική επιτροπή δήλωσε εντυπωσιασμένη από την επίδειξη των αποτελεσμάτων του έργου και της ωριμότητας της κοινοπραξίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο