Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΔΔΠΜΣ με τίτλο: «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση»

Το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό ΠΜΣ (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για τη 2η εκπαιδευτική περίοδο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 (έναρξη μαθημάτων το εαρινό εξάμηνο) για το τμήμα της Αθήνας.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση»

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Οικονομικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του Ν.3685/2008 (ΦΕΚ 148 Α’) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 σύμφωνα με απόφαση της 52ης/8-6-2015 Συγκλήτου Ειδικής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΦΕΚ 1418/τ.Β/8-7-2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ΦΕΚ 2902/τ. Β’/31-12-2015.

Συνοπτική Περιγραφή

Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο :

  • Την προετοιμασία, ανάπτυξη και παροχή εξειδικευμένου διαπανεπιστημιακού – διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
  • Την παροχή του διαπανεπιστημιακού- διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος στις πόλεις των Αθηνών – Πειραιά, Κορίνθου, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, μέσω της παράλληλης λειτουργίας τμημάτων στις παραπάνω πόλεις.
  • Την υποστήριξη της λειτουργίας του μεταπτυχιακού προγράμματος, μέσα από την χρήση νέων τεχνολογιών.
  • Την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με ακαδημαϊκούς φορείς του Εξωτερικού και Ενώσεις φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος
  • Την ανάπτυξη στους συμμετέχοντες μεταπτυχιακούς φοιτητές σύγχρονων δεξιοτήτων οικονομικής διαχείρισης, στρατηγικού σχεδιασμού και παροχής δημοτικών υπηρεσιών
  • Την άμεση και διαρκή διασύνδεση του μεταπτυχιακού προγράμματος, με τις ανάγκες των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των στελεχών αυτής.

Σκοπός του προγράμματος είναι η υψηλής ποιότητας παροχή γνώσης και ουσιαστικών προσόντων στους συμμετέχοντες με σκοπό την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση και εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.

Διάρκεια σπουδών: 12 μήνες

Περισσότερες Πληροφορίες

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο