Άρχισαν οι εργασίες του 1ου πανελληνίου συνεδρίου τεχνολογίας οικονομίας και διοίκησης (video – pics)

Η έναρξη του 1ου πανελληνίου συνεδρίου τεχνολογίας οικονομίας και διοίκησης δόθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα οικονομικών, που εδρεύει στην Τρίπολη.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpnanea%2Fvideos%2F374765162855425%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε με ένα σύντομο μήνυμα του ο πάτερ Θεόκλητος Ντούλιας, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Μεταφέρω τους εγκαρδιους χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, που δεν μπόρεσε σήμερα να είναι κοντά μας. Σε αυτή την περίοδο που η χώρα μας περνάει μια βαθιά κρίση χρειαζόμαστε σωστό σχεδιασμό – κάτι που μπορούν να μας προσφέρουν οι επιστήμονες και επενδύσεις. Το συνέδριο αυτό μας δίνει προτάσεις και ιδέες για να μπορέσει η χώρα μας να στηριχτεί σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η ενέργεια. Τα φώτα της επιστήμης είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην σωστή ανάπτυξη”, ενώ αναφερόμενος στο ΠαΠελ τόνισε: “Σαν Αρκαδία είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που είναι το μεγάλο μας εργαλείο, το οποίο πρέπει σαν Περιφέρεια Πελοπννήσου να το εκμεταλλευτούμε για να μπορέσουμε σαν χώρα να δούμε καλύτερες μέρες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κώστας Μασελος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας. Το 1ο πανελληνιο συνέδριο τεχνολογίας οικονομίας και διοίκησης επιβεβαιώνει την δυναμική παρουσία του πανεπιστημιου στον ακαδημαικό χάρτη. Επενδύουμε στη γνώση και συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις. Αδιαμφησβήτητα το 1ο συνέδριο είναι απόλυτα επιτυχημένο, καθώς το ενδιαφέρον και η συμμετοχή ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Το πανεπιστήμιο μας θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό να ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτό το συνέδριο”.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του τμήματος οικονομικών επιστημών κ.Δημήτρη Θωμάκου. Η χώρα μας έχει ένα θετικό εξαγωγικό προϊόν που είναι το μυαλό. Η παιδεία πρέπει να είναι πυλώνας ανάπτυξης. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως δεν βοηθάει απλά, αλλά είναι η ίδια η παιδεία που φέρνει την ανάπτυξη”, τόνισε ο καθηγητής, ενώ αναφερόμενος στους περευρισκόμενους είπε: Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι εδώ και εμείς ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο που περνάει η οικονομία και η χώρα μας”.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου του τμήματος νοσηλευτικής κα. Αγγελικής – Ρόδη Burriel η οποία χαιρέτισε με μεγάλη χαρά το συνέδριο τονίζοντας, πως τόσο η ίδια όσο και το τμήμα της θα είναι πάντα αρωγοί και θα συμμετέχουμε σε όποια προσπάθεια γίνεται.

Τέλος το λόγο πήρε ο Διευθυντής ΠΜΣ κ.Παναγιώτης Λιαργόβας ο οποίος ανέφερε: “Σας καλωσορίζω στο συνέδριο αυτό. Πράγματι οι τρεις αυτές εννοιες της τεχνολογίας, της οικονομίας και της διοίκησης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Για παράδειγμα όταν βελτιώνεται η τεχνολογία αυξάνεται η παραγωγή και βελτιώνεται η οικονομία. Η τεχνολογία επίσης βελτιώνει και τη διαφάνεια και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Η τεχνολογία λοιπόν μειώνει τη διαφθορά, καθώς όλα γίνονται στο φως. Έτσι έχουμε πιο δίκαια αποτελέσματα για τους πολίτες και ένα υψηλότερο επίπεδο ευημερίας”.

{gallery}panepistimio{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο