Ελληνική εκπροσώπηση στα βραβεία Natura 2000

Στις 23 Μαΐου, ο Eπίτροπος κ. Βέλα ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων Natura 2000 για το 2016. Στους έξι νικητές περιλαμβάνονται έργα από τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και διασυνοριακά έργα από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/qaApxzQAwv0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι ένας από τους εταίρους που βραβεύτηκαν για το έργο για την προστασία της νανόχηνας, το σπανιότερο υδρόβιο πτηνό της Ευρώπης, στην κατηγορία «Διασυνοριακή συνεργασία και δικτύωση».Εταίροι από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία και 15 άλλες χώρες ένωσαν τις προσπάθειές τους για επείγουσες δράσεις διατήρησης κατά μήκος της διαδρομής πτήσης του πτηνού, εστιάζοντας παράλληλα σε θέματα πολιτικής, ευαισθητοποίησης, επαγγελματικής κατάρτισης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Δείτε το βίντεο

Τα ετήσια βραβεία Natura 2000 επιβραβεύουν επιτεύγματα στον τομέα της διατήρησης και αυξάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με πρωτοβουλίες για την προστασία της φύσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και της οικονομίας, από την οποία εξαρτάται η ευημερία τους.

Το Natura 2000 είναι ένα δίκτυο με περισσότερες από 27.000 προστατευόμενες περιοχές που καλύπτουν το 18 % της χερσαίας έκτασης της ΕΕ και άνω του 5 % των θαλάσσιων περιοχών. Στόχος του δικτύου είναι η προστασία και ενίσχυση της φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης και η εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πλέον πολύτιμων και απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών της Ευρώπης.
Στους έξι νικητές, οι οποίοι επελέγησαν από 24 επικρατέστερες υποψηφιότητες, περιλαμβάνονται έργα από τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και διασυνοριακά έργα από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κ. Καρμένου Βέλα ανακοινώνοντας τους νικητές στο πλαίσιο τελετής στις Βρυξέλλες, στις 23 Μαΐου, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά έχω την τιμή να επιβραβεύσω το υπέροχο έργο που επιτέλεσαν για τη διατήρηση της κοινής φυσικής μας κληρονομιάς οι νικητές, καθώς και όλοι όσοι έφτασαν στο τελικό στάδιο. Οι πρωτοβουλίες αυτές συνέβαλαν τα μάλα στη διασφάλιση, για πολλά χρόνια ακόμη, των οφελών που παρέχει η φύση. Φέτος, πάνω από 37.000 άτομα ψήφισαν το έργο που προκρίνουν για να κερδίσει το βραβείο των πολιτών της ΕΕ, αριθμός που αποτελεί αύξηση κατά 50 % σε σχέση με πέρσι. Αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντικά είναι τα εν λόγω βραβεία για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση της βιοποικιλότητας».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο