2o Συνέδριο της Ευρωπαικής στρατηγικής EUSAIR για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου

Θέμα η γαλάζια ανάπτυξη μέσω της διασυνδεσιμότητας, της αλιείας, της ενέργειας και του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.

Σκέψου μακροπεριφεριακά, δράσε τοπικά.
Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του 2oυ Συνεδρίου της Ευρωπαικής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου EUSAIR που έγινε στα Γιάννενα την 11η και 12η Μαίου.

Θέμα η γαλάζια ανάπτυξη μέσω της διασυνδεσιμότητας, της αλιείας, της ενέργειας και του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Αγγελος Παπαγγελόπουλος ενώ παρούσα ήταν και η ενδιάμεση διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου δια της κας Λαμπροπούλου..

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα σημαντική με σημαίνουσες παρουσίες των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας και Εξωτερικών, κκ. Χαρίτση και Κατρούγκαλου, Γεν. Γραμματέων, Περιφερειαρχών, ευρωβουλευτών, στελεχών της ευρωπαικής επιτροπής, υπουργών και αποστολών από τις περιφέρειες 8 των κρατών μελών της στρατηγικής, στελεχών της Ευρωπαικής Επιτροπής, διαχειριστικών αρχών, του οικοδεσπότη δημάρχου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu.

Με το πέρας του Συνεδρίου ο Υπουργός κ. Χαρίτσης παρέδωσε την προεδρία του προγράμματος για το επόμενο έτος στον πρέσβη της Ιταλίας κ. Luigi Marras.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε συναντήσεις με ομολόγους του και πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους από ιταλικές περιφέρειες για την προώθηση κοινών δράσεων ανάδειξής της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουριστικού προιόντος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο