Γαβρόγλου: “Είναι σημαντικό να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο είναι ευκαιρία και στοίχημα για όλους μας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, στην εκπομπτή «FOCUS», δύο μέρες μετά την έναρξη των σχολείων.

Δείτε τη συνέντευξη του Υπουργού.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/2RyWi-TUtZU” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Η συζήτηση ξεκίνησε “Ορθόδοξα” και “Χριστιανικά”, αφού ιδαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της πρωινής προσευχής,  τάχθηκε υπέρ της διατήρησης αυτής, αναφέροντας πως είναι «μέρος του πολιτισμού και της κουλτούρας μας», τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας “ώστε κάθε θεσμός να ξέρει τα όριά του», είπε.

Αρκετά ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Ο υπουργός τόνισε πως οι ριζοσπαστικές αλλαγές θα πρέπει να γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αλλαγές, στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, τις κτιριακές ελλείψεις των σχολείων, καθώς επεσήμανε ιδιαίτερα και τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερα παρέμεινε στο θέμα της στέγασης των αναπληρωτών καθηγητών λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “θα πρέπει και οι τοπικές κοινωνίες να δουν πως θα λύσουν το θέμα της στέγασης καθηγητών και μαθητών”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο