ΟΟΣΑ: Υπερφορολόγηση «γονατίζει» τους Έλληνες

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με την έκθεση «Going for Growth», που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με το θεσμό της οικογένειας να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, εξαιτίας της βαριάς φορολογίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή» μια ελληνική οικογένεια με μέσο μηνιαίο μισθό περίπου 900 ευρώ, πληρώνει το 38,2% του εισοδήματός της στην εφορία, τη στιγμή που η αντίστοιχη οικογένεια στην Ιρλανδία καταβάλλει μόλις το 13,6%.

Το ποσοστό αυτό για την Ελλάδα κινείται πολύ πάνω από το μέσο όρο των κρατών – μελών του Οργανισμού, ο οποίος είναι κοντά στο 30%.

Όπως αναφέρει, εξάλλου, ο ΟΟΣΑ στην Ελλάδα το 2017 εφαρμοζόταν ο τέταρτος υψηλότερος συντελεστής φορολόγησης φυσικών προσώπων που φτάνει το 55% μαζί με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Σε υψηλότερη θέση την ίδια χρονιά βρισκόταν μόνο η Σουηδία, με ποσοστό 57,1% και ακολούθησαν η Δανία με 55,8% και η Πορτογαλία με 56,2%. Όσο για τη χώρα με το χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, αυτή ήταν η Βουλγαρία, με ποσοστό 10%.

Σύμφωνα, πάντα, με την έκθεση του ΟΟΣΑ οι άνεργοι λαμβάνουν επιδόματα που θα φτάνουν το 42% του εισοδήματος που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι Το αντίστοιχο ποσό στη Τσεχία και στην Ιταλία ανέρχεται στο 72,8% του εισοδήματος, στην Ολλανδία στο 78,9% και στο Λουξεμβούργο στο 90,8%.

Ενδεικτικά, ένας μακροχρόνια άνεργος στην Ελλάδα παίρνει σχεδόν το 6,6% του εισοδήματος που λάμβανε πριν απολυθεί. Αντίθετα, στην Τσεχία συνεχίζει να παίρνει το 54,8 του εισοδήματος, στο Λουξεμβούργο το 67,9% και στην Ολλανδία το 66,87%.

neaselida.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο