3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της ΠΟΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία και σε κλίμα ομοφωνίας και ομοψυχίας, διοργανώθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του φιλόξενου δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, στην όμορφη πόλη της Καστοριάς, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018, το 3ο Πανελλήνιο (Καταστατικό) Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας. 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμοί οι κάτωθι:

Ο Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Ντζιμάνης.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, κα Τελιγιορίδου Ολυμπία.

Η Βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, κα Αντωνίου Μαρία.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Θανάσης Παφίλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, κ. Κώττας Παναγιώτης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδη Θεόδωρο, ο οποίος δεν μπορούσε να παρευρεθεί, λόγω υποχρεώσεών του.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Αδαμόπουλος Σωτήριος.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Αγγελής Ανέστης.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Τοψής Απόστολος

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς, κ. Παπουτσίδης Κυριάκος.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς, κ. Δαμιανού Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Καστοριάς, κ. Παπαδημητρίου Λεωνίδας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Καστοριάς, κ. Στεργιόπουλος Ευάγγελος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, κ. Τόμου Ιωάννης.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου και μετά τη διαπίστωση της απαρτίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συναδέλφου μας και μέλους της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Υπλγού (ΜΧ) Γαβριηλίδη Νεόφυτου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τη 14η Φεβρουαρίου 2018.

Η Ομοσπονδία μας, θέλοντας να ευχαριστήσει για την έμπρακτη στήριξή τους, τους ανθρώπους που βοήθησαν και συνέδραμαν στην καλή διοργάνωση του Συνεδρίου μας, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους:

Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδη Θεόδωρο. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ. Χατζηγεωργίου Νικόλαος, ενώ την παρέλαβε για λογαριασμό του Περιφερειάρχη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, κ. Κώττας Παναγιώτης.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Αδαμόπουλο Σωτήριο. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κ. Πετκίδης Θεόδωρος.

Δήμαρχο Καστοριάς, κ. Αγγελή Ανέστη. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Ροδουσάκης Στέλιος.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Αντιδήμαρχο Καστοριάς, κ. Δαμιανού Χρήστο. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, κ. Κουτρουφίνης Ευάγγελος.

Στο Συνέδριό μας έλαβαν χώρα, σύμφωνα με την ημερησία διάταξη, τα εξής:

Εξελέγησαν τα δύο (2) μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που πλαισίωσαν τη δικαστική αντιπρόσωπο που είχε διοριστεί σχετικώς, ενώπιον της οποίας, την Κυριακή 25.2.2018, διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, Πειθαρχικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας στα ανά Κλάδο συμβούλια μεταθέσεων και στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων και των υπ΄ αυτά λογαριασμών, κατά τις προβλέψεις του άρθρου 18 του καταστατικού της Π.Ο.Ε.Σ.

Επικυρώθηκαν, ομόφωνα, τα πρακτικά του προηγούμενου συνεδρίου (έτους 2017).

Εγκρίθηκε, ομόφωνα, ο διοικητικός απολογισμός (έτους 2017) του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, για τη διάρκεια της θητείας του, (02.4.2017 έως και 23.2.2018) και απαλλάχθηκε, ομόφωνα, το απερχόμενο ΔΣ από οποιαδήποτε ευθύνη.

Εγκρίθηκε, ομόφωνα, ο οικονομικός ισολογισμός – απολογισμός για τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου ΔΣ (02.4.2017 έως και 23.2.2018) και απαλλάχθηκε αυτό από οποιαδήποτε ευθύνη.

Εγκρίθηκε, ομόφωνα, ο προϋπολογισμός για το τρέχον έτος 2018.

Συζητήθηκε η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητα της συνέχισης της νομικής υπόστασης και εκπροσώπησης των ήδη συσταθεισών, μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4494/2017 (02.11.2017) ενώσεων σε επίπεδο Περιφερειών, κατά τις επιταγές των διατάξεων του άρθρου 26 παρ. 6 του ν.4494/2017.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Έτος ιδρύσεως 2013

Και τέλος, αποφασίστηκε, ομόφωνα, η τροποποίηση του καταστατικού της Π.Ο.Ε.Σ. και η εναρμόνισή του με το νέο ν.4494/2017, κατά τις επιταγές των διατάξεων του άρθρου 26 παρ. 6 του ν.4494/2017.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας

Παπαχαρτοφύλης Ευστάθιος Πλωτάρχης (Ε) 6974860612

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο