Καινοτόμες επιχειρήσεις αναζητεί το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έναν… διαφορετικό διαγωνισμό καινοτομίας διεξάγει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με στόχο να εντοπίσει νέες επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να αναζητήσουν επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό και γιατί όχι ακόμη και την εισαγωγή τους στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο διαγωνισμός «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work» διοργανώνεται για τρίτη φορά από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Μόνο που στη φετινή διοργάνωση, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και την εταιρεία συμβούλων ΕΥ, δεν θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο και δεν θα συμμετάσχουν απλά ομάδες με επιχειρηματικές ιδέες. Όπως εξήγησαν τα στελέχη κατά την διάρκεια ειδική παρουσίασης του διαγωνισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στόχος του φετινού διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν υπάρχουσες εταιρείες που διαθέτουν κάποιο προϊόν η υπηρεσία και είναι έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα, δηλαδή να αναζητήσουν χρηματοδότηση για να αναπτύξουν την δραστηριότητα τους.

«Στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε τις εταιρείες που θα διακριθούν “επενδύσιμες”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος. Για αυτό το λόγο οι εταιρείες που θα βραβευθούν θα δουλέψουν με τα στελέχη του Επιμελητηρίου και τις ΕΥ για να προετοιμάσουν έναν πλήρη φάκελο για πιθανούς επενδυτές που θα περιλαμβάνει: Σύντομη παρουσίαση της εταιρείας (teaser), Εμπιστευτικό Ενημερωτικό Δελτίο, έκθεση για σκοπούς παρουσίασης σε πιθανούς επενδυτές. Ακόμη, οι τουλάχιστον τρεις νικητές θα συμμετάσχουν σε pitching event στην Αθήνα σε δίκτυο επενδυτών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και σε κατάλληλα διοργανωμένο roadshow στις ΗΠΑ ή το Λονδίνο. Τέλος θα καλυπτούν τα διαδικαστικά έξοδα για την συμμετοχή στην ΕΝΑΣΤΕΠ (Εναλλακτική Αγορά Στήριξης Επιχειρήσεων) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Το Make Innovation Work δεν είναι πια μόνο ένας διαγωνισμός καινοτομίας ή start up, αλλά συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με την καινοτομία. Συνδυάζει το μέλλον με το σήμερα και επιβραβεύει το αποτέλεσμα και όχι την ιδέα μόνη της», τόνισε η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, γενική γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου και πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης-Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας.

Ποιες εταιρείες μπορούν να συμμετάσχουν

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν όλες οι επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής που έχουν έδρα και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τουλάχιστον για έναν χρόνο. Η εταιρεία θα πρέπει να έχει έναν ισολογισμό και ετήσιο κύκλο εργασιών από 20.000 έως 500.000 ευρώ. Θα πρέπει ακόμη, να διαθέτει διαθέσιμο πρωτότυπο προϊόντος ή υπηρεσίας προς παρουσίαση

Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται περιορισμός ως προς τον κλάδο/τομέα δραστηριότητας στον οποίο θα αφορά η υποβαλλόμενη επιχειρηματική πρόταση, ενθαρρύνονται ιδιαίτερα προτάσεις επιχειρήσεων που εστιάζουν σε σύγχρονες τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για την υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 09:00 ώρα Ελλάδος μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

Η αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. Στην πρώτη φάση, το σύνολο των υποβαλλόμενων προτάσεων αξιολογούνται από στελέχη γνωστής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με πολυετή εμπειρία στην αξιολόγηση επιχειρηματικών προτάσεων.

Η αξιολόγηση των 20 επιχειρηματικών προτάσεων που προκρίνονται στην δεύτερη φάση Αξιολόγησης θα λάβει χώρα από πενταμελή επιτροπή αξιολογητών. Η αξιολόγηση των 10 πρώτων σε βαθμολογία επιχειρηματικών προτάσεων, που προκρίνονται στην τρίτη φάση αξιολόγησης θα λάβει χώρα από πενταμελή επιτροπή αξιολογητών, η οποία θα αναδείξει από μια έως και τρεις προτάσεις που θα ανακηρυχτούν νικήτριες.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και ύδρευσης, ήρθε να προστεθεί η υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας. Αναλυτικά Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Τρίπολη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη

Αποπνικτική είναι σήμερα (23/4) η ατμόσφαιρα σε όλη τη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο