Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τέταρτη (27-12-2017) το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά των φαινομένων είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Μάλιστα προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου για την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν την Τέταρτη (27-12-2017) το βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος και σταδιακά η Δυτική Στέρεα. Αργά τη νύχτα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας (πάνω από 1200 μέτρα).

Την Πέμπτη (28-12-2017) θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στέρεα και βαθμιαία από το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ η Κρήτη και τη νύχτα οι Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας (περίπου πάνω από 800 μέτρα), πιθανόν της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 900 μέτρα) και της βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μέτρα).

Την Παρασκευή (29-12-2017) μέχρι το πρωί η ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Θράκη, τα νησιά βορείου και ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στέρεα και η δυτική και νοτιά Πελοπόννησος. Οι χιονοπτώσεις έστω και εξασθενημένες θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο