Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Χαλάει” και πάλι ο καιρός από την Κυριακή (26.11.2017) – Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα με τα χιόνια και τις καταιγίδες να “πρωταγωνιστούν” – Φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα σαν αυτά που συνέβησαν πριν λίγες μέρες στην Δυτική Αττική και προκάλεσαν τον θάνατο 21 ανθρώπων – Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τη νέα κακοκαιρία που έρχεται με… ιταλικό αέρα

Χαλάει και πάλι ο καιρός με τις μνήμες από την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, να είναι νωπές.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος στο facebook, ακόμη ένα βαρομετρικό χαμηλό εφοδιασμένο με αρκετά μεγάλα ποσά υγρασίας και προερχόμενο από την Ιταλία, θα μας προσεγγίσει από το βράδυ της Κυριακής (26.11.2017).

Από το βράδυ της Κυριακής έρχονται καταιγίδες

Από το βράδυ της Κυριακής (26.11.2017), φαίνεται ότι ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος πρώτα από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Και εν συνεχεία μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχές αλλά και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Στον 1ο προγνωστικό χάρτη θα δείτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. καιρός Καλλιάνος κακοκαιρία

Η 2η φάση της κακοκαιρίας

Πολύ γρήγορα, και πριν το ξημέρωμα της Δευτέρας (27.11.2017), οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται ότι θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της χώρας. Στον χαρακτηριστικό προγνωστικό 2ο χάρτη, θα δείτε τις περιοχές όπου ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

καιρός Καλλιάνος κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Το πρωί της Δευτέρας (27.11.2017), αν όλα κυλήσουν όπως φαίνονται, οι βροχές και οι πιθανές καταιγίδες θα επηρεάσουν και την περιοχή της Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι γενικευμένα σε ολόκληρο το νομό και όχι τοπικού χαρακτήρα. Η διάρκεια των βροχοπτώσεων δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο αναμένεται να βρέξει αρκετά σε διάφορες περιοχές του νομού.

Χιόνια και στα χαμηλά

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της Δευτέρας (27.11.2017), αναμένονται χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά αλλά στα ορεινά. Βέβαια, καθώς θα περνάει η ώρα, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα χαμηλώσουν γρήγορα και αφού θα έχουν την τάση να επιμείνουν λίγα τοπικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές, αναμένεται να χιονίσει πρόσκαιρα και τοπικά ακόμη και πάνω από τα 550 μέτρα υψόμετρο.

newsit.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο