Μεταβολές στις άδειες των κρατουμένων φέρνει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή, επιφέρει, μεταξύ των άλλων, μεταβολές στον θεσμό των αδειών των κρατουμένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αν ο εισαγγελέας φυλακής είναι αρνητικός για τη χορήγηση της άδειας κρατούμενου, τότε η άδεια δεν εγκρίνεται. Δηλαδή ο νόμος προβλέπει, ότι η μειοψηφία του εισαγγελικού λειτουργού αναστέλλει, σε κάθε περίπτωση, τη χορήγηση της άδειας κρατουμένου.

Αναλυτικότερα, στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα , περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του εισαγγελέα, διά της μειοψηφίας του, να οδηγεί πάντα σε αναστολή στη χορήγηση της άδειας, εξαλείφεται.

Έτσι, πλέον αν ο εισαγγελέας της φυλακής μειοψηφήσει στο συμβούλιο των φυλακών για τη χορήγηση της άδειας ενός κρατουμένου, τότε, η άδεια αναστέλλεται, μόνον αν ο εισαγγελέας ασκήσει προσφυγή και φέρει την υπόθεση προς κρίση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Δηλαδή, με μόνη τη μειοψηφία του δεν αναστέλλεται η άδεια, όπως γίνεται σήμερα.

neaselida.news

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο