Τι ισχύει για όσους καλούνται για κατάταξη αλλά νοσηλεύονται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όποιος κατά την ημέρα που έχει υποχρέωση κατάταξης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Δημοσίου ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, δικαιούται αναβολή κατάταξης ως νοσηλευόμενος.

Εκείνος στον οποίο χορηγείται για πρώτη φορά η αναβολή αυτή, υποχρεούται να καταταγεί στο Κέντρο Κατάταξης που αναγράφει το Σημείωμα Κατάταξής του εντός πέντε (5) ημερων από την έξοδό του από ίδρυμα του εσωτερικού ή εντός δέκα (10) ημερών από την έξοδό του από ίδρυμα του εξωτερικού. Εφόσον η νοσηλεία διαρκέσει τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την ημερομηνία κατάταξης, τότε κατατάσσεται με την πρώτη ΕΣΣΟ που καλείται μετά την έξοδό του.

Σε περίπτωση νέας νοσηλείας, η κατάταξη πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση εντός πέντε (5) ημερών από την έξοδο από ίδρυμα εσωτερικού ή εντός δέκα (10) ημερών από την έξοδο από ίδρυμα εξωτερικού, ανεξάρτητα από το χρόνο νοσηλείας. Για τον νοσηλευόμενο που δεν είναι προσδιορισμένη η ημερομηνία λήξης της νοσηλείας του ή προβλέπεται να διαρκέσει επί μακρό χρονικό διάστημα, η Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) χορηγεί την αναβολή, και ενημερώνει τον νοσηλευόμενο για την υποχρέωση του να καταθέσει, αμέσως μόλις εξέλθει από το νοσοκομείο, σχετικό πιστοποιητικό, ώστε να καταταγεί εμπρόθεσμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε περίπτωση που η νοσηλεία υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, ο νοσηλευόμενος παραπέμπεται αυτεπάγγελτα από τη ΣΥ στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή για εξέταση της σωματικής του ικανότητας.

Η αναβολή χορηγείται μετά από αίτηση που κατατίθεται σε ΣΥ ή ΚΕΠ, στην οποία επισυνάπτεται πιστοποίηση του κατά περίπτωση νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου αναφέρονται οι ημερομηνίες εισόδου και εξόδου από το ίδρυμα καθώς και η πάθηση ή παθήσεις για τις οποίες νοσηλεύτηκε. 

onalert.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο