Πρωταθλήτρια στις κατασχέσεις η Πάτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούτε τους καλοκαιρινούς μήνες δεν σταματά η «καταιγίδα» κατασχέσεων της εφορίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν μπει σε καθεστώς ρύθμισης.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, κατασχέσεις γίνονται ακόμα και σε μικρά ποσά, με αποτέλεσμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να σπεύσει να δώσει «άτυπες» οδηγίες στα δικαστικά τμήματα των εφοριών να μην ενεργοποιούν τις κατασχέσεις για οφειλές κάτω από 500 ευρώ, είτε βρίσκονται στα χέρια και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, είτε στα χέρια τρίτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανεξάρτητης αρχής, τον Ιούνιο, 3.805.423 φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και για 1.608.263 φορολογούμενους από το σύνολο αυτό, υπάρχει η δυνατότητα επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, ενώ για 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία από τη Φορολογική Διοίκηση.

Μάλιστα, η Πάτρα βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε απόλυτους αριθμούς, με πάνω από 40.000 κατασχέσεις μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, και πάνω από 8.000 κατασχέσεις λογαριασμών κάθε μήνα.

Πάντως η ΑΔΑΕ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το ελάχιστο ποσό κατάθεσης σε πιστωτικό ίδρυμα, σε ένα και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό που είναι ακατάσχετο, παραμένουν τα 1.250 ευρώ, μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο, ωστόσο απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, με την οποία γνωστοποιείται ο λεγόμενος ακατάσχετος λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων γνωστοποιείται αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός.

Επίσης, δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το συνολικό ποσό αυτών, μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό, επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και έως του ποσού των 1.500 ευρώ, καθώς και επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού των 1.500 ευρώ.

pelop.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο