Τράβα εμπρός…. αλλά πως;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Προχώρα», «Εξελίξου», «Κυνήγησε τα όνειρα σου», «Μάζεψε εμπειρίες», «Ζήσε τη ζωή σου», είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που κατακλύζουν το μυαλό των νέων ανθρώπων δια στόματος των μεγαλύτερων και… χορτασμένων!

Όμως όλες αυτές οι φράσεις έβρισκαν αντίκρισμα σε άλλες εποχές. Αυτές με τις παχιές αγελάδες που πέρασαν ανεπιστρεπτί….!

Οι μέρες για τους νέους ανθρώπους περνάνε η μια μετά την άλλη χωρίς καμία οργάνωση και υποχρέωση. Δεν μπορούν στην Ελλάδα του 2017 και στην πιο δημιουργική τους ηλικία να απολαύσουν καμία επιτυχία και πρόοδο.

Σα να μην έφτανε αυτό, μεγαλωμένοι μέσα σε μια κοινωνία όπου όλα – ακόμα και οι μικρές απολαύσεις – συνδέονται άμεσα με το χρήμα και λόγω της έλλειψης του πλέον, απομονώνονται κοινωνικά.

Μια ακόμα «πάθηση» που ανθεί μέσα στην ανεργία είναι και η αδράνεια στην οποία βυθίζονται οι νέοι και για την οποία κατηγορούνται από πολλούς, λες και είναι δική τους επιλογή. Η αδράνεια αυτή που προέρχεται από τη μονοτονία της ζωής τους και που τις περισσότερες φορές οδηγεί σε μια γενικότερη παραίτηση. Είναι αυτές οι «επιβεβλημένες διακοπές» στην πιο δημιουργική σου ηλικία που σε κάνουν να πιστεύεις πως όλα είναι άσκοπα. Χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη και ψυχοσωματικά προβλήματα είναι οι «αποσκευές» που παίρνεις μαζί σου σε αυτές τις «διακοπές δαρκείας».

Και σε όλα αυτά λοιπόν έρχονται να προστεθούν οι συμβουλές – προτροπές ανθρώπων που έζησαν σε άλλες εποχές και οι οποίοι έχουν αν θέλετε και ένα μεγάλο μερίδια ευθύνης για το σημείο που βρίσκεται η σημερινή Ελλάδα, στην οποία οι νέοι καλούνται να δείξουν αμέριστη υπομονή! Εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν οι λέξεις επιμονή, προσπάθεια και δημιουργία τώρα δεσπόζει η λέξη ΥΠΟΜΟΝΗ (αλήθεια πόσο βολική λέξη γι΄αυτούς που την προτείνουν ως λύση…)!

Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις συμβουλές, το υποτιμητικό βλέμμα και την αρνητική κριτική απέναντι στους νέους ανθρώπους και ας κάνουν την αυτοκριτική τους! Ας δείξουν στους νεότερους τον τρόπο και ας μείνουν οι θεωρίες για λίγο στο ράφι! Αυτό σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και τις επόμενες γενιές!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο