Ο καιρός τρελάθηκε: Πού και πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Ο καιρός τρελάθηκε: Επιστρέφουν τα χιόνια – Πού και πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Αλλάζει από σήμερα, Πέμπτη (20/04/2017) το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY). Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές ασθενείς βροχές. Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών στα νότια και πρόσκαιρων βροχών μέχρι το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που από το μεσημέρι βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Παρασκευή (21/04) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο. Τοπικά παγετός τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

newsbomb.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο