Συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού στο Δάρα ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη γνωριμία του κοινού με την παραγωγική ιστορία του Μαινάλου και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων, αναδεικνύοντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Αρκαδίας.

Σε αυτό το πλαίσιο το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το Σάββατο 4 Μαρτίου, (ώρες 17:30 – 19:00), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για όλη την οικογένεια, «Με τη δύναμη του νερού», στους χώρους του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα.
Μέσω φωτογραφιών και βιωματικών δραστηριοτήτων δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία: πώς το βουητό του νερού μπερδευόταν με το τρίξιμο της φτερωτής, οι φωνές και τα τραγούδια των γυναικών που πήγαιναν στη νεροτριβή με τον ήχο του βαρδαλιού της μυλόπετρας και τα μουγκανητά των υποζυγίων με τα χωρατά των μυλωνάδων;

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και την κ. Ήρα – Χριστίνα Παπαδοπούλου στο τηλ.: 27950 31630 και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και την κ. Αντωνία Κορδοπάτη στο τηλ.: 6973695481.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ.: 27950 31630| www.piop.gr

http://www.piop.gr/…/ekdiloseis…/YMY_synergasia_me_MLPD.aspx

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο