Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι – Πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου βρέθηκε η στρατιωτική ηγεσία, παρακολουθώντας με προσοχή την νέα τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι.

Το πρωί της Παρασκευής, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι και πραγματοποίησε βολές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλα ξεκίνησαν από τη NAVTEX που εξέδωσε χθες η τουρκική πλευρά, που δέσμευε τις περιοχές γύρω από το βορειοανατολικό Αιγαίο για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, απάντησε με δική της NAVTEX στην οποία αναφερόταν ότι δεν είναι η Τουρκία υπεύθυνη για να «κόψουμε» το Αιγαίο και να κάνουν ασκήσεις.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε την άσκηση και στη συνέχεια αποχώρησε

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρίσκεται στο Μόναχο για τη Διάσκεψη Ασφαλείας που γίνεται εκεί. Στην ίδια διάσκεψη συμμετέχουν ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ για την Τουρκία

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ενημερώνει τους συμμάχους και εταίρους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από το Μόναχο όπου βρίσκεται για την 53η διάσκεψη Ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται στο συμβάν γνωστοποιώντας τα εξής:

– Χθες το βράδυ οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί σήμερα από τις 07:00 έως τις 09:00 το πρωί.
– Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. ‘Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την ελληνική Υδρογραφική υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με την αποστολή της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.
– Ωστόσο από τις 07:40 έως 07:55 σήμερα το πρωί, περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.
– Το τουρκικό περιπολικό, καθ’ όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθείτο από την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

militaire.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο