Τελετή Έναρξης για το Πατρινό Καρναβάλι 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πατρινό καρναβάλι ξεκινάει επισήμως κάθε χρόνο 17 Ιανουαρίου. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει με την τελετή έναρξης στη Πλατεία Γεωργίου το Καρναβάλι 2017 Η πόλη όπου χτυπά η καρδιά του καρναβαλιού, σας καλεί να τη γνωρίσετε καλύτερα και να γοητευθείτε από το έντονο ταμπεραμέντο της

Είναι η «πατρίδα» του πιο διάσημου καρναβαλιού στην Ελλάδα. Η Πάτρα, χαρούμενη και εξωστρεφής, με αστείρευτο κέφι μοιάζει να ζει στους ρυθμούς των Αποκριών όλον τον χρόνο. Νιώστε την ενέργειά της σε κάθε γωνιά. Στα δεκάδες νεανικά στέκια και εστιατόρια. Στην πανέμορφη παλιά πόλη και στο κάστρο φτιαγμένο από τον Ιουστινιανό. Στους πολυχώρους, στις πλατείες, στους πεζόδρομους για ατέλειωτες βόλτες, αλλά και στο πολύβουο λιμάνι-πέρασμα προς την Ιταλία. Αυτή η πόλη της Πελοποννήσου, με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, θα σας εκπλήξει. Πατρινό καρναβάλι για πάντα…

… Έλα να μάθεις τι θα πει Πατρινός! Αυτό είναι το διαχρονικό σύνθημα του καρναβαλιού. Μπείτε στη γιορτή και ζήστε στιγμές μοναδικές: ατέλειωτο κέφι, χορός, άρματα, μασκαράδες και το περίφημο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού που καθιερώθηκε το 1966. Όλη τη χρονιά, καρναβαλικά συνεργεία του δήμου και εργαστήρια καλλιτεχνών σκέφτονται, κατεβάζουν ιδέες, κόβουν και ράβουν, για χάρη των Αποκριών. Το αποτέλεσμα κάνει μικρά και μεγάλα παιδιά πανευτυχή. Η μεγάλη παρέλαση γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, ενώ την Καθαρή Δευτέρα απονέμονται βραβεία στις καρναβαλικές ομάδες. Πάτρα : Φινέτσα , Ιταλική,
Ψυχή Ελληνική -Κομφετί 1)Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού 2017
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αφίσας που θα αποτελέσει την Κεντρική Αφίσα Προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 καθώς και του θέματος που έχει το Πατρινό Καρναβάλι: «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις». Ο σκοπός αυτός είναι συνέπεια της βούλησης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» να αποτελέσει το καρναβάλι ως μεγάλη γιορτή της νεολαίας, ένα ακόμα βήμα στον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά.
Η ιστορία αποδεικνύει πως οι δύσκολοι καιροί, είναι οι καιροί δημιουργίας και έκφρασης. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν… για να σχολιάσουμε, να δώσουμε χρώμα στα γκρίζα, γέλιο στα τραγικά.
Οι καλύτερες αφίσες θα επιδειχθούν σε διοργάνωση Ομαδικής Έκθεσης Καρναβαλικής Αφίσας στην διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, φοιτητές και όσοι άλλοι το επιθυμούν μεμονωμένα καθώς και ομάδες από όλη την Ελλάδα να εκφραστούν «καρναβαλικά». Η δημιουργική έκφραση ξεχειλίζει στο Πατρινό Καρναβάλι. Ελευθερία, έμπνευση, πρωτοτυπία, ευρηματικότητα, ζωντάνια, κέφι, χιούμορ, σάτιρα είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την μεγαλύτερη γιορτή της Πάτρας, την μεγαλύτερη γιορτή της Ελλάδας.. Από τον διαγωνισμό αποκλείονται εταιρίες πάσης φύσεως. Το όνομα του νικητή ή της ομάδας θα ανακοινωθεί σε δελτίο τύπου.

Στους νικητές θα απονεμηθούν 3 βραβεία, ειδικά βραβεία και έπαινοι.

Λεπτομέρειες και τους όρους συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr, ενώ τις προτάσεις τους πρέπει να τις στέλνουν στο email: info.carnivalpatras@gmail.com

Διάρκεια: 19-12-2006- 7-1-2017.-Κομφετί 2) Πατρινό καρναβάλι Aιτήσεις συμμετοχής πληρωμάτων Πατρινού Καρναβαλιού 2017
Άρχισε σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 η κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής των Πληρωμάτων που θέλουν να κρατήσουν τον περσινό αριθμό του Πληρώματός τους, αλλά και των πληρωμάτων που καταθέτουν για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής για τη συμπλήρωση των σχετικών δικαιολογητικών μέσω του link: https://online.carnivalpatras.gr/

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610-390915 (Σοφία Μαραχώρη). Αγαπητοί φίλοι Καρναβαλιστές

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» επιχειρεί να αναβαθμίσει την οργάνωση και την επικοινωνία του Καρναβαλικού Γραφείου με τους υπεύθυνους των πληρωμάτων, αξιοποιώντας την τεχνολογική πρόοδο της εποχής μας.
Αρχικά στο πλαίσιο της καλύτερης και πιο γρήγορης εξυπηρέτησής σχετικά με τη διαδικασία Αίτησης Συμμετοχής Πληρωμάτων, εφαρμόζεται πιλοτικά ένα πρόγραμμα – ενταγμένο στις υπηρεσίες του επίσημου site – όπου παρέχεται η δυνατότητα και ηλεκτρονικής υποβολής μέρους των δικαιολογητικών της αίτησης.
Στον ίδιο χώρο αναρτούνται ο Κανονισμός Συμμετοχής Πληρωμάτων με τις υπόλοιπες πληροφορίες και τα ενημερωτικά έντυπα που είναι απαραίτητα για τη δήλωση συμμετοχής.
Hλεκτρονική υποβολή: online.carnivalpatras.gr
Email επικοινωνίας: events@carnivalpatras.gr
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΠΑΤΡΑ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Αγαπητοί Καρναβαλιστές,

Το πατρινό καρναβάλι είναι ένας ζωντανός θεσμός που συνεχώς εξελίσσεται και είναι λογικό με το πέρασμα των καιρών να προκύπτουν συνθήκες και προϋποθέσεις που το επηρεάζουν και το κάνουν να διαφέρει από τα περασμένα χρόνια.

Εκτιμώντας λοιπόν τις αυθόρμητες μετατροπές του και σε συνδυασμό με τις κατά καιρούς καταγεγραμμένες επίσημα ή ανεπίσημα παρατηρήσεις καρναβαλιστών σχετικά με την διοργάνωση, τον κανονισμό, την εφαρμογή του και την συμμετοχή των πληρωμάτων, η γνωμοδοτική επιτροπή του φορέα επεξεργάστηκε το 2012 απ’ αρχής και εφ’ όλης της ύλης το περιεχόμενο του κανονισμού. Με τον ανανεωμένο κανονισμό ο φορέας επιθυμεί η συνεργασία του με τα πληρώματα, να έχει ως στόχο την αρτιότερη διοργάνωση σε επίπεδο εκδηλώσεων και παρελάσεων, αλλά και την οργανωμένη παρουσίαση και προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Επίσης, η σημερινή οικονομική πραγματικότητα αναγκάζει τον φορέα να προσαρμοστεί σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από το παρελθόν, δυσκολεύοντας σημαντικά την οργάνωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού. Επειδή όμως το καρναβάλι είναι οι άνθρωποι, πολλές δραστηριότητες του φετινού προγράμματος σχεδιάζονται στηριζόμενες στην εθελοντική συμμετοχή και προσφορά πολίτων, φορέων και καρναβαλιστών.

Με την κατάθεση των εγγράφων σας θα παραλάβετε ενημερωτικό έντυπο που θα περιγράφει το πρόγραμμα και τις σημαντικές αλλαγές που θα υπάρξουν στις φετινές εκδηλώσεις είναι απόρροια αφενός της ανάγκης ανανέωσης, αφετέρου της οικονομικής δυσχέρειας που όλοι βιώνουμε.

Καλό Καρναβάλι !
Η Γνωμοδοτική Επιτροπή

ΣΚΟΠΟΣ

Ο σκοπός του παρόντος κανονισμού είναι:
Οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού στις οποίες συμμετέχουν τα «ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ» να γίνονται κατά τρόπο που να συνδυάζεται αφ’ ενός η μακρά Καρναβαλική παράδοση της πόλης, αφ’ ετέρου η ικανοποίηση των αναγκών που το έθιμο υπηρετεί σύμφωνα με τις ανάγκες που γεννάει η σύγχρονη εποχή.
Η ποιοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεων και η μέσω αυτών προβολή της πόλης
Η πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων σε κλίμα ασφάλειας τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές.
Η καταστολή του φαινόμενου της εμπορευματοποίησης το οποίο επιφέρει χαμηλή αισθητική παρουσία, αντικοινωνικές εκδηλώσεις, κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και αποβαίνει εις βάρος της όλης λειτουργίας του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Α. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Προϋποθέσεις σύστασης ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
⦁Εκπροσωπείται από δύο άτομα πάνω από 18 χρόνων.
⦁Έχει πυρήνα από οκτώ επιπλέον ενήλικα άτομα.
⦁Είναι τουλάχιστον 10μελής ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται ειδική έγκριση.

Κατάθεση σχετικών εγγράφων στο καρναβαλικό γραφείο
⦁Τα έγγραφα που αποδεικνύουν με νομική ευθύνη τα απαιτούμενα για τη σύσταση του Πληρώματος.
⦁Τη δήλωση αποδοχής του παρόντος κανονισμού.
⦁Τη δήλωση συμμετοχής στην παρέλαση και σε όποιες άλλες δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, επιθυμεί να συμμετάσχει το Πλήρωμα.
⦁Λοιπά έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο.

Προϋποθέσεις σχετικές με το θέμα και την αμφίεση
⦁να μην διαφημίζουν προϊόν ή υπηρεσία έμμεσα ή άμεσα.
⦁να μην έχουν δηλωθεί ήδη από άλλο πλήρωμα
⦁να εκτεθούν στην επίσημη Έκθεση Στολών Πληρωμάτων Πατρινού Καρναβαλιού

Διακριτικά Πληρώματος
⦁Αριθμός πληρώματος τρέχον ή κατοχυρωμένος(βλ. άρθρο Β)
⦁Πιστοποίηση από τον φορέα διοργάνωσης (βλ. άρθρο Θ)
⦁Παρουσίαση με λάβαρο (νούμερο & το φετινό θέμα στολής) ως προπομπός του πληρώματος στην παρέλαση (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο για νέα πρόταση)
⦁Μόνιμη ονομασία πληρώματος (προαιρετικά) έως 2 λέξεις ανεξάρτητη του θέματος της χρονιάς

Προαιρετικά
Για αρτιότερη διοργάνωση και προβολή του Θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού η επιχείρηση παρακαλεί τα πληρώματα να βοηθήσουν παρέχοντας τις παρακάτω πληροφορίες:
⦁περίληψη του σκεπτικού του θέματος πχ τι παρουσιάζει, τι συμβολίζει, τι σατιρίζει, από τι υλικά είναι, τι είναι χειροποίητο κλπ προκειμένου να περιγράφεται σωστά στο site και στις παρουσκαι στις παρουσιάσεις ή όποιες αναφορές προκύψουν. . Όχι πάνω από 50 λέξεις (με cd ή email)
⦁σύντομο ιστορικό της πορείας του Πληρώματος στα χρόνια που συμμετέχει.

Β. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Τα ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ πρέπει:

⦁Να καταθέσουν εμπρόθεσμα τη συμμετοχή τους με συμπληρωμένα υποχρεωτικά όλα τα έντυπα.
⦁Οι εκπρόσωποι από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά, να εκπροσωπούν το Πλήρωμα του έναντι του φορέα διοργάνωσης και όλων των λοιπών φορέων. Κάθε Εκπρόσωπος μεταβιβάζει την ιδιότητά του, μόνο με γραπτή δήλωσή και των δύο εκπροσώπων και μετά από έγκριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας.
⦁Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των δυο Εκπροσώπων του Πληρώματος , προ της λήξεως των εκδηλώσεων, για τα διακριτικά του (ονομασία -αριθμός κ.λ.π) πραγματοποιείται κλήρωση και ο αποχωρών υποχρεούται να πάρει νέο αριθμό και προαιρετικά νέα ονομασία. Προ της κληρώσεως, και οι δύο Εκπρόσωποι οφείλουν να ορίσουν τους νέους συνεκπροσώπους τους που θα συνυπογράψουν στο Καρναβαλικό γραφείο τις απαιτούμενες αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.
⦁Σε περίπτωση που κάποιο πλήρωμα συμμετέχει ως νομικό πρόσωπο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν απαιτούνται τα παραπάνω. Αρκεί η υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου του Νομικού Προσώπου, η γνωστοποίηση των μελών της διοίκησής του και αντίγραφο πρακτικού της εκλογής του.

Η αποδοχή του κανονισμού αποτελεί απαραίτητο όρο για την συμμετοχή των Πληρωμάτων στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οποιαδήποτε παραποίηση προσωπικών στοιχείων η ψεύτικη εγγραφή διαπιστωθεί εκτός από τις νομικές θα προκαλέσει και κυρώσεις στην συμμετοχή των εκδηλώσεων για όλα τα μέλη της ΔΕΚΑΔΑΣ.

Ο κανονισμός μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ:

⦁Θα τηρήσουν τον παρόντα κανονισμό και τους νόμους του κράτους.
⦁Θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού πλήρως και ομοιόμορφα ενδεδυμένα.
⦁Δεν θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες στολές με αυτές που θα χρησιμοποιηθούν στο Καρναβάλι των Μικρών.
⦁Θα τηρήσουν το πλαίσιο συμμετοχής στην Έκθεση Στολών Πληρωμάτων και στον Κρυμμένο Θησαυρό (άρθρο ΣΤ)
⦁Θα τηρήσουν το πλαίσιο συμμετοχής στις παρελάσεις:
⦁Τα μέλη τους δεν θα υπερβούν τα 300 άτομα
⦁Χρησιμοποιούν μόνο την «πύλη» εισόδου που θα τους έχει υποδειχθεί με συνέπεια στην ώρα προσέλευσης.
⦁Τηρούν την σειρά παρέλασης που θα τους υποδειχθεί και θα ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων ροής παρέλασης.
⦁Δεν προκαλούν προβλήματα στη ροή της παρέλασης με συνεχόμενες στάσεις, αργό ρυθμό και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.
⦁Δεν επιτρέπουν, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, να εισχωρούν στα μέλη τους άτομα μη μεταμφιεσμένα ή μερικώς μεταμφιεσμένα ή από άλλα πληρώματα.
⦁Δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή ζώων στις παρελάσεις.
⦁Δεν χρησιμοποιούν δική τους μουσική στις παρελάσεις.
⦁Δεν θα επιχειρήσουν να παρελάσουν με άρμα το οποίο δεν έχει εγκρίνει η αρμόδια επιτροπή.
⦁Δεν θα επιτρέπουν την χρήση καπνογόνων και οινοπνευματωδών ποτών στο πλήρωμα τους.
⦁Δεν θα επιτρέψουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς στους συντελεστές της διοργάνωσης (υπεύθυνους ροής, επιτροπές, εθελοντές, παρουσιαστές, δημοσιογράφους, φωτογράφους κλπ).
⦁Αν αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν στις παρελάσεις θα πρέπει μία εβδομάδα νωρίτερα να δηλώσουν στο Καρναβαλικό Γραφείο την ματαίωση της συμμετοχής τους.
⦁Δεν θα χρησιμοποιήσουν τρόπους προβολής του πληρώματός τους, που ρυπαίνουν την πόλη καθ’ οιονδήποτε τρόπο και απαγορεύεται από το σχετικό νόμο και τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, (μεταξύ των οποίων, αφισοκόλληση, ρίψη flyer, αεροπανώ, spray κλπ.)
⦁Δεν θα διαφημίσουν με οποιονδήποτε τρόπο προϊόντα ή επιχειρήσεις, άμεσα ή έμμεσα.
⦁Δεν θα χρησιμοποιήσουν για κανένα λόγο τα επίσημα λογότυπα του Πατρινού Καρναβαλιού, με εξαίρεση το ειδικό λογότυπο πιστοποιημένου πληρώματος.
⦁Δεν θα προβούν σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και των παιχνιδιών του Κρυμμένου Θησαυρού, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών ή να αλλοιώσουν την εικόνα του θεσμού και της πόλης.
Δ. ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Πέραν των υπό των Νόμων του Κράτους προβλεπόμενων και επιβαλλομένων κυρώσεων, σε περίπτωση πράξεων ή παραλείψεων εκ μέρους των εκπροσώπων ή των μελών των Πληρωμάτων, ή σε περίπτωση αθετήσεως των άρθρων του παρόντος Κανονισμού, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας δικαιούται να επιβάλλει τις από τον παρόντα Κανονισμό προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται μετά από εισήγηση της γνωμοδοτικής επιτροπής. Αυτές είναι :

⦁Απομάκρυνση της στολής του Πληρώματος από το χώρο της έκθεσης .
⦁Αποβολή του Πληρώματος από τις εκδηλώσεις του τρέχοντος Καρναβαλιού και δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
⦁Αποκλεισμός του Πληρώματος από κάθε αξιολόγηση και βράβευση για το τρέχον έτος.
⦁Άρση της πιστοποίησης
⦁Απώλεια αριθμού πληρώματος.
⦁Αποκλεισμός πυρήνα πληρώματος (10 ατόμων) για το επόμενο Καρναβάλι και σε περίπτωση υποτροπής αποκλεισμός για όσο χρόνο κρίνει ο φορέας διοργάνωσης.

Ε. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η συνεργασία μεταξύ των Πληρωμάτων επιτρέπεται σε όλες τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού με τις εξής προϋποθέσεις:
⦁Τα συνεργαζόμενα Πληρώματα δεν μπορεί να είναι περισσότερα από τρία.
⦁Τα Πληρώματα έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν κοινή δήλωση συνεργασίας μεταξύ τους
Α) για το σύνολο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και αντιμετωπίζονται σαν ένα Πλήρωμα. Στην περίπτωση αυτή τα Πληρώματα, για το σύνολο των εκδηλώσεων, πρέπει να έχουν ενιαίο θέμα, ενιαία στολή κ δεν θα υπερβαίνουν τον αριθμό των τριακοσίων (300) ατόμων
Β) για το σύνολο των υπολοίπων εκδηλώσεων, εκτός των παρελάσεων.
⦁Δηλώσεις συνεργασίας Πληρωμάτων για μεμονωμένες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού δεν γίνονται αποδεκτές.
⦁Συνεργασία άνω των 3 Πληρωμάτων, επιτρέπεται μόνο κατόπιν αιτήματος.
⦁Δηλώσεις συνεργασίας, μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων-αιτήσεων συμμετοχής, δεν γίνονται αποδεκτές.
⦁Σε περίπτωση λύσεως της συνεργασίας μεταξύ των Πληρωμάτων προ της λήξεως των παιχνιδιών, κάθε Πλήρωμα κρατά την μέχρι τη λύσης της συνεργασίας κοινή βαθμολογία, καθώς επίσης – έστω και εάν η συνεργασία λύθηκε – δε θα μπορεί ο αριθμός των μελών του να υπερβαίνει τα 300 μαζί με τα μέλη των άλλων Πληρωμάτων με τα οποία υπήρξε συνεργασία.

ΣΤ. ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Η επίδειξη των στολών και της γενικότερης παρουσίας των Πληρωμάτων θα γίνεται σε χώρο και με τρόπο που θα υποδεικνύει ο φορέας και για όσο χρονικό διάστημα το ζητήσει. Σε κάθε περίπτωση η Κοινωφελής Επιχείρηση – Καρναβάλι Πάτρας διατηρεί το δικαίωμα μερικής ή πλήρους αναστολής της λειτουργίας της έκθεσης.

Πλαίσιο συμμετοχής:
⦁Στο χώρο προβολής, κάθε πλήρωμα θα έχει το δικαίωμα να εκθέσει 1ή μέχρι 2 στολές και τα αξεσουάρ της, με τον κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής τρόπο και ανάλογα με τη χωρητικότητα της αίθουσας .
⦁Το πλήρωμα τοποθετεί καρτέλα διαστάσεων Α4 στην οποία θ’ αναγράφονται τα στοιχεία του προς χρήση των ενδιαφερομένων καθώς και το ποσόν συμμετοχής των μελών στα έξοδα του Πληρώματος. Η ίδια καρτέλα μπορεί να παρουσιάζει σύντομο ιστορικό της ομάδας και το πλάνο δράσης της για το φετινό καρναβάλι (σύμφωνα με το δείγμα).
⦁Στο πλήρωμα θα διατεθεί ειδική καρτέλα που θα επιδεικνύει την πιστοποίηση του για το φετινό καρναβάλι.
⦁Η σειρά τοποθέτησης των στολών εφαρμόζεται με διαδικασία που θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή και για όσα πληρώματα θα έχουν εμπρόθεσμα μεταφέρει την στολή τους στο χώρο.
⦁Η φύλαξη του χώρου θα γίνεται με ευθύνη του φορέα.
⦁Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση συμπληρωματικών διακοσμητικών στοιχείων.
⦁Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση, η απομάκρυνση ή αλλαγή θέσης εκθέματος.
⦁Δεν επιτρέπεται η διάθεση εντύπων προβολής ή καρτών του πληρώματος στο σημείο ανάρτησης και στον χώρο της έκθεσης γενικότερα.
⦁Δεν επιτρέπεται η εγγραφή μελών στα Πληρώματα στον περιβάλλοντα και στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης.
⦁Δεν επιτρέπεται η διαρκής παραμονή εκπροσώπων του Πληρώματος στους παραπάνω χώρους

Η παράβαση των παραπάνω δίνει το δικαίωμα στο φορέα διοργάνωσης για άμεση απομάκρυνση στολής από το χώρο της έκθεσης, καθώς και για άλλες πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται στον κανονισμό.

Ζ. ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Η σειρά, με την οποία παρελαύνουν τα πληρώματα, καθορίζεται από αρμόδια επιτροπή, με ενδεικτικά κριτήρια την αισθητική διαδοχή των στολών, τις τεχνικές ή άλλες ανάγκες της παρέλασης, τη μέχρι τότε βαθμολογία του Κρυμμένου Θησαυρού καθώς και τη συμπεριφορά του πληρώματος.

Η. ΑΡΜΑΤΑ – ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

⦁Δεν είναι υποχρεωτική η κατασκευή άρματος ή κινούμενης μικροκατασκευής.
⦁Τα άρματα και οι κινητές μικροκατασκευές ελέγχονται για την τήρηση των ζητούμενων προδιαγραφών από αρμόδια επιτροπή.
⦁Παρέχεται χώρος στα πληρώματα για την κατασκευή αρμάτων μετά από παρουσίαση προσχεδίων και αξιολόγηση της ειδικής επιτροπής

Θ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» σημαίνει ότι για τα πληρώματα αυτά αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται ως επίσημη η συμμετοχή τους στο πατρινό καρναβάλι επειδή φροντίζουν:

– να συμβαδίζουν με το πνεύμα & τους στόχους του θεσμού και της διοργάνωσης
– να πράττουν σύμφωνα με το πλαίσιο συμμετοχής τους,
– να έχουν ομαλή συνεργασία με τους αρμόδιους
– να τηρούν τον κανονισμό που υπογράφουν
– να προάγουν το καρναβαλικό πνεύμα και την καρναβαλική κουλτούρα

Σε καμία περίπτωση η πιστοποίηση δεν σχετίζεται με καλλιτεχνικά και αισθητικά κριτήρια ή κριτήρια συμμετοχής σε δράσεις.

Πιστοποίηση χορηγείται στα πληρώματα που:
⦁Πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής για την τρέχουσα διοργάνωση
⦁Τηρούν τον κανονισμό συμμετοχής στο πατρινό καρναβάλι και δεν τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις την τελευταία 3ετία
⦁Επίσης την τελευταία 3ετία: έχουν συνεχή παρουσία με το ίδιο νούμερο και ίδιο πυρήνα ή έχουν βραβευτεί ή έχουν καταταχθεί στην τελική 20αδα του Κρυμμένου Θησαυρού.

Άρση πιστοποίησης
(είτε στην εξέλιξη ενός καρναβαλιού είτε στην διαδικασία εγγραφών του επόμενου) θα προκύψει αν το πλήρωμα
⦁δεχτεί ποινή ή αποκλεισμό που προβλέπονται στο κανονισμό
⦁δεν τηρήσει τον κανονισμό
⦁αλλάξει το νούμερο

⦁Η πιστοποίηση εφόσον χορηγηθεί, ελέγχεται κάθε χρόνο για την εγκυρότητά της.

⦁Η σήμανση της πιστοποίησης θα ακολουθεί το πλήρωμα σε όλες τις ενέργειες του πατρινού καρναβαλιού (πχ site, έκθεση στολών, παρέλαση κλπ) καθώς επίσης θα διατεθεί στο πλήρωμα ειδικό επίσημο λογότυπο του καρναβαλιού 2017 για να το χρησιμοποιούν όπως επιθυμεί.

⦁Πιστοποίηση δεν χορηγείται σε πληρώματα που η λειτουργία τους προσδίδει εμπορικό χαρακτήρα χρησιμοποιώντας οργανωμένα μέσα διαφήμισης. -Κομφετί 3)Πατρινό Καρναβάλι: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ Αιτήσεις συμμετοχής στην παρέλαση των μικρών Αρχίζει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 η κατάθεση των αιτήσεων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, που θα κορυφώσει την μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού των Μικρών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, δηλαδή μια Κυριακή πριν την Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Τα σχολεία και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση μαζί με τον Κανονισμό Συμμετοχής (υπογεγραμμένο από τον Υπεύθυνο της Ομάδας) και να κατατεθούν στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης-Καρναβάλι Πάτρας (Ακτή Δυμαίων 50, 1ος όροφος). Επίσης η κατάθεση των αιτήσεων και του Κανονισμού Συμμετοχής υπογεγραμμένου, μπορεί να γίνει και μέσω email: karnavalimikron@carnivalpatras.gr

Η κατάθεση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται από Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 έως Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, και ώρες 10.00 – 14.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2610 390913.

Το Καρναβάλι των Μικρών, εξέχουσα ενότητα του Πατρινού Καρναβαλιού, θα αποτελέσει αιχμή των εκδηλώσεων προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους σε ξεχωριστά ραντεβού. Χαμόγελα, χρώματα, χαρούμενες καρναβαλικές διαθέσεις θα σκορπίσουν και θα μεταφέρουν παντού το πιο αισιόδοξο μήνυμα χαράς, ξεγνοιασιάς και δημιουργίας μεταμορφώνοντας την Πάτρα σε έναν παραδεισένιο, πολύβουο και γεμάτο αισθήσεις παιδόκοσμο.

Η Καρναβαλούπολη θα είναι και φέτος κυρίαρχο και αναπόσπαστο κομμάτι του Καρναβαλιού των Μικρών. Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, καθώς και περιφερειακές πλατείες της πόλης μας, θα μεταμορφωθούν σε ένα μαγικό παραμυθένιο παιδόκοσμο. Καρναβαλικά στοιχεία, Μουσική, Χορός, Θέατρα Δρόμου, Ζογκλέρ και άλλα δρώμενα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στη μεγάλη πολύχρωμη γιορτή των μικρών -Κομφετί 4) Δυνατότητες και ενδεχόμενα συνεργασίας εξέτασαν οι περισσότεροι από 100 Κινέζοι δήμαρχοι και επιχειρηματίες που συναντήθηκαν με 160 εκπροσώπους ελληνικών δήμων στο ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ξεκινώντας από το φετινό Πατρινό Καρναβάλι.
Στην «Αϊ-γουέ-για» ενδέχεται να οικοδομηθεί ένα πάρκο αφιερωμένο στον πολιτισμό, ο «Μπιλεάι-φους» πρόκειται να εξελιχθεί σε ορμητήριο Κινέζων για κρουαζιέρες, στο καρναβάλι της «Παά-τ-λέι» θα συμμετάσχουν φέτος και κινέζικες ομάδες, η «Λεϊφου-κάα ντα» θα στοχεύσει σε τουρίστες από την ανατολική παραθαλάσσια επαρχία της Κίνας. Αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία των παραπάνω για την Ελλάδα αν μεταφράσει τα ονόματα των τοπωνυμίων: Εύβοια, Πειραιάς, Πάτρα, Λευκάδα.

Δεν ήταν τα μοναδικά ονόματα ελληνικών πόλεων και νομών που ακούστηκαν στα Κινεζικά στις 11 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του ολοήμερου ιδρυτικού Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων (Hellenic – Chinese Cities Forum) στο Ζάππειο Μέγαρο. To συνέδριο ήταν αφορμή για να συναντηθούν πάνω από 100 απεσταλμένοι –δήμαρχοι και επιχειρηματίες από 14 κινεζικές πόλεις και τέσσερις κινεζικές επαρχίες– με περίπου 160 εκπροσώπους δήμων της Ελλάδας.

Ελληνες και Κινέζοι ομιλητές ανίχνευσαν τις προοπτικές για συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας. «Οι Κινέζοι δεν έρχονται μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, έρχονται στην Ελλάδα και για την ιστορία και τα μνημεία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της επαρχίας Ηenan, τονίζοντας ότι «η τουριστική συνεργασία των δύο χωρών περνάει μέσα από τις πολιτιστικές ανταλλαγές». Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Γιώργος Βερνίκος, γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, τα τελευταία χρόνια 200.000 Κινέζοι επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα.

«Η κρουαζιέρα είναι η νέα τάση στην Κίνα», είπε σε ένα διάλειμμα μέλος της αποστολής της νησιωτικής επαρχίας Zhejiang. Από την ομιλία του στο βήμα, λίγα λεπτά πριν, ο διευθύνων σύμβουλος της COSCO, κάπτεν Φου, είχε αναφερθεί στην υπογραφή συνεργασίας με εταιρεία στη Σαγκάη, η οποία θα αναλάβει την προώθηση τουριστών στον Πειραιά. Ο στόχος είναι από εκεί οι Κινέζοι τουρίστες να προωθούνται σε κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται όλα τα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου.

Πολλές κινεζικές αποστολές επισκέφτηκαν περιοχές της Ελλάδας για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο επενδύσεων και να κάνουν κατ’ ιδίαν επαφές με ομολόγους τους. Ο Χου Τσιρόνγκ, επικεφαλής των εκπροσώπων της κινεζικής Shandong και πρόεδρος επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού και του real estate, επισκέφτηκε νησιά κοντά στην Εύβοια και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία ελληνοκινεζικού πολιτιστικού πάρκου. Στη συνάντηση που είχε η αποστολή της Chengdu με τον δήμαρχο της Πάτρας συμφωνήθηκε η δρομολόγηση ανταλλαγών τουριστών με αφορμή πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεκινώντας μάλιστα από το φετινό Πατρινό Καρναβάλι.

Η διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αρωγή του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα, Τζόου Σιαολί, και του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη. Το ραντεβού για το 2ο forum ανανεώθηκε για το 2017 στην Κίνα, η οποία θα είναι και τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ. -Κομφετί 5) ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 Η Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εθελοντές, στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, να παραβρεθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με την Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Όλες οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 19.00 στις κάτωθι ημερομηνίες: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου: Θέμα: Νυχτερινή και Μεγάλη παρέλαση. Τετάρτη 16 Νοεμβρίου: Θέμα: Παρέλαση Μικρών Δευτέρα 28 Νοεμβρίου: Θέμα: Καρναβαλουπόλεις & Baby Rally Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου: Θέμα: Τελετές Έναρξης – Λήξης & Κρυμμένος Θησαυρός Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017: Θέμα: Τελική συνάντηση για τις τελευταίες λεπτομέρειες, λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017. Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης ,το οποίο οικοδομήθηκε το 1973 με σχέδια του Μιχάλη Δωρή, είναι ένα επταώροφο κτίριο στην πιο κεντρική πλατεία της Πάτρας, στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται το Μουσείο Ιστορίας και Εθνολογίας, το Μουσείο Τύπου καθώς και το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου. Επιπλέον, υπάρχουν αίθουσες διαλέξεων και διαθέσιμοι χώροι που φιλοξενούν εκθέσεις και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης βρίσκεται μεταξύ του θεάτρου «Απόλλων», μίας μικρογραφίας της Σκάλας του Μιλάνου σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ και ενός νεοκλασικού κτιρίου όπου σήμερα στεγάζεται η Εθνική Τράπεζα.

Τελετή Έναρξης Πατρινό Καρναβάλι 2017

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο