Δραματική η κατάσταση στην Ιταλία. 247 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό (Pics + Vids)

Στους 247 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό δεκάδων παγιδευμένων ανθρώπων στα συντρίμμια. Το ξενοδοχείο Roma σύμβολο της τραγωδίας

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/lZYOArsvq80″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/SSD-H597Xm4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/xN2uABY7Fog” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες απεγκλωβισμού των πληγέντων από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της.

AdTech Ad

 

Νέες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι νεκροί έφτασαν τους 247, σύμφωνα με το Associated Press από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι στην Ιταλία, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης. Το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.

Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδες με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

 

Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού είναι αδιάκοπες. Τα σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο χωριό Αματρίτσε, στο οποίο μεγάλο μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει. Η πρόσβαση στην περιοχή επιτρέπεται μόνον στα οχήματα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, για να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Σωστικά συνεργεία και εθελοντές απομακρύνουν τα συντρίμμια με τα χέρια

Στο χωριό Αματρίτσε όλα θυμίζουν τον φονικό σεισμό της Λ’ Άκουιλα του 2009.

Στο χωριό όλα τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται τόσο Ιταλοί όσο και μετανάστες.

Συγγενείς των θυμάτων περιμένουν λίγο έξω από το χωριό για να μάθουν από τους υπεύθυνους της πολιτικής προστασίας αν έχουν εντοπίσει τους ανθρώπους τους που είναι καταπλακωμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Το χωριό είναι κομμένο στα δύο, με εκσκαφείς που προσπαθούν να μετακινήσουν τα ερείπια σε σημεία που δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αντιθέτως, όταν τα εκπαιδευμένα σκυλιά εντοπίζουν επιζώντες όλοι σωπαίνουν αυτόματα και οι άνδρες της πολιτικής προστασίας μαζί με τους εθελοντές σκάβουν με γυμνά χέρια. Είναι όλοι εξουθενωμένοι, αλλά ρωτούν ο ένας τον άλλον αν έχουν ακόμη λίγη δύναμη για να συνεχίσουν.

 

Το ξενοδοχείο Roma σύμβολο της βιβλικής καταστροφής

Ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.

Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.

Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί, και αν το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο, με θέα στην εντυπωσιακή ορεινή περιοχή του βόρειου Λατίου, θα μπορέσει να ξαναγίνει πραγματικότητα.

 Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών

Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στις 3:36 π.μ. τοπικής ώρας (4:36 πμ ώρα Ελλάδας).

 

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων και τις ώρες αυτές συνεχίζουν να σκάβουν, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

  Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από οκτακόσια μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Αύριο αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, που θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

news247.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο