Το Facebook αλλάζει επίπεδο στο Messenger

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Messenger έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 1%». Η ατάκα ανήκει στον Ζουλιέν Κοντορνιού, εκ των επικεφαλής του Facebook, ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του πέρυσι και σε μεγάλο βαθμό δείχνει τον δρόμο για όλα όσα μας ετοιμάζει το δίκτυο τους προσεχείς μήνες, φέτος και του χρόνου.

Το Facebook άλλωστε δεν μπήκε στο messaging με το Messenger, απλά και μόνο για να προσφέρει μία εφαρμογή επικοινωνίας με χαριτωμένα gifάκια και εμπευσμένα emoticons. Το πλάνο περιελάμβανε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες, λειτουργίες και «απολήξεις», για τις οποίες ωστόσο χρειαζόταν μια αμιγής εφαρμογή messaging και όχι μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Κάπως έτσι μας προέκυψε το Messenger το οποίο φέτος, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, αναμένεται να… απογειωθεί.

Στις προθέσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είναι η δημιουργία ενός Bot Store, μέσω του οποίου οι χρήστες θα κατεβάζουν μικρά apps για τον Messenger.

Ουσιαστικά, οι συγκεκριμένες εφαρμογές θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν με συστήματα, πλατφόρμες και εταιρείες και να κάνουν πράγματα όπως το κλείσιμο ενός τραπεζιού, εισιτηρίων ήταξί, ο έλεγχος του τραπεζικού τους υπολοίπου, ακόμα και το τσεκ ιν πριν τις πτήσεις τους, με την ευκολία και την αμεσότητα του Messenger.

Πρακτικά, ο πρώτος μεγάλος στόχος του Facebook είναι να κάνει καθημερινές ενέργειες σαν τις παραπάνω ακόμα πιο εύκολες, τόσο όσο η συνομιλία με έναν φίλο στο Messenger, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να έρθουν ακόμα πιο κοντά με τους πελάτες τους, υπάρχοντες και εν δυνάμει.

Επιπλέον, μία τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσε συν τω χρόνω άχρηστα τα περισσότερα apps που βρίσκονται στα smartphones μας: ποιος θα χρειάζεται φερ’ ειπείν ειδική εφαρμογή για να βρίσκει εισιτήρια σινεμά, να κλείνει τραπέζι ή να καλεί ταξί, όταν θα μπορεί να το κάνει εύκολα και γρήγορα μέσα από το Messenger;

Βέβαια εδώ δεν μιλάμε ακριβώς για καινοτομία αφού το Messenger δεν θα είναι ακριβώς το πρώτο messaging app που θα ενσωματώνει εφαρμογές τρίτων μέσα του: το ίδιο κάνουν καιρό τώρα πλατφόρμες σαν τοSlack και το κινέζικο WeChat με το τελευταίο να έχει ξεκινήσει μεν από την επικοινωνία αλλά εσχάτως να έχει ενσωματώσει μεταφορές χρημάτων και αστικές υπηρεσίες (ραντεβού με γιατρούς, πληρωμή λογαριασμών, εισιτήρια ΜΜΜ κ.α.).

Το Facebook βέβαια έχει τη δυνατότητα να κάνει το όλο κόνσεπτ ακόμα πιο «σέξι» και φιλικό προς τον χρήστη και σε συνδυασμό με τα 1,59 δισ. ενεργούς χρήστες του, αποτελούν και τα σημεία υπεροχής του έναντι του ανταγωνισμού.

Το 2016 θα είναι η χρονιά του Messenger. Τα όσα ακούγονται, θέλουν τον ίδιο τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να ανακοινώνει τα μαντάτα κατά τη διάρκεια του F8, του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει το Facebook για τους developers του τον Απρίλιο (12-13 του μήνα). Το Bot Store έχει όλα τα φόντα να γίνει για την εταιρεία ό,τι και το App Store για την Apple, εισάγοντάς τη με επιτυχία στην εποχή των “bot services”. Και μαζί με αυτή, και εμάς…

 

popaganda.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο