Δικές της γεωτρήσεις ετοιμάζει η Τουρκία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τον «πόλεμο των Navtex», τον οποίο διεξάγει η Τουρκία κατά των γεωτρήσεων της Κύπρου στην ΑΟΖ, προετοιμάζει τις δικές της γεωτρήσεις τον Μάρτιο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χουριέτ, το γεωτρύπανο που απέκτησε η Τουρκία από τη Νότια Κορέα, αναμένεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τον Μάρτιο.

 Μετά τις απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες αναμένεται να μεταφερθεί στην περιοχή, την οποία χαρτογραφεί η τουρκική εφημερίδα, στο σχετικό δημοσίευμα. 

Η εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο «Ελληνοκυπριακές ιστοσελίδες το ανακοίνωσαν. Άρχισε το ξήλωμα (της πλατφόρμας)» αναφέρει ότι η κρίση συνεχίζεται εδώ και 12 μέρες.

Η Ακσάμ με τίτλο ο «Ελληνικός και κυπριακός τύπος: 48 κρίσιμες ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ελληνικός και κυπριακός Τύπος παραδέχεται ότι οι Ελληνοκύπριοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ότι η Τουρκία εμπόδισε τη γεώτρηση και για πρώτη φορά δεν τα κατάφεραν.

Το CNNTurk αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη» και ότι «οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνέλθουν» καθώς «το φυσικό αέριο είναι κοινή περιουσία Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων».

Ενημέρωση από Ακιντζί

Για το φυσικό αέριο και για το Κυπριακό ενημέρωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις, μετά τις συναντήσεις, ο κ. Ακιντζί εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς για το φυσικό αέριο. «Οι μονομερείς ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα της απροθυμίας της στο να διαμοιραστεί τον φυσικό πλούτο της νήσου», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά «είναι έτοιμη να συνεργαστεί, αλλά δυστυχώς οι εκκλήσεις μας δεν εισακούστηκαν».

Για το Κυπριακό ανέφερε ότι θα γίνει βολιδοσκόπηση από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκοκυπριακής πλευράς ο κ. Ακιντζί δεν φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, αρνητικός να συμμετάσχει σε δείπνο με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημέρωση «κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Ανατολικής Μάνης» 2024-2025

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ» 2024-2025 Αγαπητοί Γονείς, Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, για τέταρτη χρονιά,  συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. στα σχολεία του Δήμου μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ/ΕΜΚ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο