Ξεκίνησε η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κηδεία του Κομαντάντε θα είναι απλή και θα σηματοδοτεί το τέλος του εθνικού πένθους εννέα ημερών…

Η κηδεία του πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Σαντιάγο ντε Κούβα, εκεί όπου ο Φιντέλ και οι άνδρες του άρχισαν τον ανταρτοπόλεμο εναντίον της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του το 1959.

Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε την 25η Νοεμβρίου, σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα (2 μμ ώρα Ελλάδος), λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του Κομαντάντε, ο οποίος κυβέρνησε το νησί αυτό της Καραϊβικής για περίπου μισό αιώνα.

Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας. Η κηδεία θα είναι απλή και θα σηματοδοτεί το τέλος του εθνικού πένθους εννέα ημερών που κηρύχθηκε μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

lifo.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο