Γιώργου Η. Παπαηλιού: O FIDEL CASTRO υπήρξε ο ηγέτης που συνέδεσε την υπεράσπιση της πατρίδας με την υπεράσπιση των καταπιεσμένων.

Γιώργου Η. Παπαηλιού: O FIDEL CASTRO υπήρξε ο ηγέτης που συνέδεσε την υπεράσπιση της πατρίδας με την υπεράσπιση των καταπιεσμένων.

Υπήρξε μεγάλος επαναστάτης.

Υπήρξε ο ηγέτης που συνέδεσε την υπεράσπιση της πατρίδας με την υπεράσπιση των καταπιεσμένων.    

Υπήρξε ο ηγέτης που ενσάρκωσε τις προσδοκίες για εθνική και κοινωνική  απελευθέρωση των λαών από την αποικιοκρατία και την εκμετάλλευση.

Ως πολιτικός επιχείρησε να συγκεράσει την επανάσταση με την εξουσία. Δύσκολο εγχείρημα. Κρίνεται από τους πολίτες της Κούβας που θρηνούν για το θάνατο του ηγέτη τους και επιπλέον θα κριθεί από την Ιστορία.

Υπήρξε ο ηγέτης μιάς μικρής χώρας, της Κούβας, και ενός ολόκληρου λαού, που αγωνίστηκαν για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση.

Δέχτηκε, ο ίδιος και η χώρα του, απειλές, εκβιασμούς, επιθέσεις, πολυετή αποκλεισμό. Όμως  στάθηκε όρθιος μέχρι το τέλος, ακόμη και σε περιόδους, όπως η σημερινή, κατά την οποία η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα κυριαρχεί.  

Δίδαξε στην πράξη υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Ο κόσμος, μετά το θάνατο του μεγάλου επαναστάτη, έγινε φτωχότερος.

Όμως ο αγώνας για την οικοδόμηση μιάς άλλης, διαφορετικής κοινωνίας συνεχίζεται.

Γιώργου Η. Παπαηλιού

Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής

Βουλευτή Αρκαδίας

Μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο