Κόσμος

Οι διαδικτυακοί πάροχοι των ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν τέλος στην Ουδετερότητα του Διαδικτύου και να ανατρέψουν οριστικά το πλάνο της διακυβέρνησης Ομπάμα για ένα πιο ανοικτό Ίντερνετ.
Η νέα καινοτομία που θα προστεθεί σύντομα στο Microsoft Word ονομάζεται Resume Assistant και έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα άρτιο βιογραφικό σημείωμα “τραβώντας” πληροφορίες από την πλατφόρμα LinkedIn (ανήκει στη Microsoft).
Η Google δεν θα περιλαμβάνει στα αποτελέσματα αναζήτησης τα άρθρα και τις ειδήσεις των ιστότοπων Russia Today και Sputnik. Η εταιρεία έλαβε αυτήν την απόφαση μετά τις πιέσεις που δέχθηκε σχετικά με τους δύο ενημερωτικούς ομίλους, οι οποίοι ελέγχονται από το Κρεμλίνο και κατηγορούνται ότι μετέδωσαν ψευδείς ειδήσεις για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.  
«Κακομάθαμε τους Έλληνες». Με αυτή τη φράση «απάντησε» ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην προσπάθεια της Αθήνας να επιλύσει τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.
Οι περισσότεροι χρήστες ιστοσελίδων γνωριμιών λένε ότι έχουν συναντήσει τουλάχιστον μία φορά ψεύτικο προφίλ, σύμφωνα με την οργάνωση καταναλωτών Which, ενώ ο αριθμός αυτών που έπεσαν θύματα απατών κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων online γνωριμιών σημείωσε ρεκόρ το 2016.
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ συμβαίνει τώρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως είναι αδιαμφισβήτητη και φαίνεται από την αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας του αέρα και των ωκεανών, την εκτεταμένη τήξη του χιονιού και του πάγου, και την άνοδο του παγκόσμιου μέσου επιπέδου της θάλασσας.
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Αμερικανοί γεωεπιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ότι το 2018, αλλά ίσως και τα αμέσως επόμενα χρόνια, θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των ισχυρών σεισμών ανά τον κόσμο. Η πρόβλεψή τους βασίζεται στην περιοδική μικρή επιβράδυνση της ταχύτητας περιστροφής της Γης περί τον άξονά της, κάτι που μειώνει ανεπαίσθητα τη διάρκεια της μέρας.
Facebook, Instagram, Twitter και πολλά ακόμη κοινωνικά δίκτυα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας δισ. ανθρώπων στον πλανήτη. Και παρά τις ειδοποιήσεις των ειδικών για τους κινδύνους που ενέχουν, ο κόσμος μοιάζει όλο και πιο εθισμένος σε αυτά. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο σχεδιασμό τους που ακολουθεί 'αλάνθαστες' συνταγές.
Τα passwords, οι κωδικοί που χρησιμοποιούμε online είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αντιμετωπίσουμε χαλαρά, πληκτρολογώντας τους αριθμούς 123456 ή τη λέξη password (μη γελάτε, αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς κωδικοί στον κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια σύμφωνα με όλες τις σχετικές έρευνες).
Σε αντίθεση με την αρνητική χροιά που έχει συνήθως η μεταφορική χρήση του επιθέτου μαύρος, μια μέρα του χρόνου το «μαύρο» φέρνει χαρά σε εμπόρους και καταναλωτές, σηματοδοτώντας ίσως, τουλάχιστον για την Αμερική, την πιο κερδοφόρα μέρα του χρόνου. Ο λόγος για την «Μαύρη Παρασκευή» ή αλλιώς «Black Friday» η οποία ήδη από πέρυσι έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις και αυξάνοντας συνάμα και τους τζίρους των λιανοπωλητών.
Παρόλο που το iPhone X κυκλοφόρησε μόνο πριν δύο εβδομάδες, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει μετά το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus. Χάρη στη βαρύτητα που έχει δώσει η Apple στη νέα συσκευή, έχουμε καταλάβει ότι το iPhone X αποτελεί το μέλλον των smartphones. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι τα κλασσικά smartphones, αυτά που ξέραμε μέχρι χθες, αποτελούν παρελθόν;
Σελίδα 1 από 32

logo