Στον Δήμο Πύλου Νέστορος ο Γενικός Γραμματέας υποδομών Γιώργος Δέδες (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον Δήμο Πύλου-Νέστορος που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρόσφατη θεομηνία, επισκέφτηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ – ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ

ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΥΛΙΑΣ

Τον Δήμο Πύλου-Νέστορος που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρόσφατη θεομηνία, επισκέφτηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία σε υποδομές που επλήγησαν, αλλά και να επιθεωρήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα της περιοχής που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, ή δρομολογείται άμεσα η έναρξη της κατασκευής τους.

ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ – ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ

Αρχικά, ο Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποίησε αυτοψία στο δρόμο Σουληνάρι- Κορυφάσιο, ο οποίος ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για το δρόμο που ενώνει το τόξο της κεντρικής Μεσσηνίας, την Τριφυλία με την Πυλία, έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ολοκλήρωση του ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου. 

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανακοίνωσε ότι το έργο θα παραδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018, αφού χάρη στην πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στη δημοτική αρχή, την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και τον ανάδοχο του έργου, επιτεύχθηκε η λύση όλων των τεχνικών προβλημάτων, η αναπροσαρμογή και η πλήρης επικαιροποίηση των μελετών, ώστε αυτή τη στιγμή οι εργασίες να βρίσκονται πλέον στην κατασκευαστική τους ολοκλήρωση.

«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα που θα βελτιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το έργο που έγινε. Σε αυτά περιλαμβάνεται μια ήδη ολοκληρωμένη μελέτη για τα επόμενα περίπου χίλια μέτρα, οι ηλεκτροφωτισμοί των κόμβων, αλλά και οι παρεμβάσεις της διευκόλυνσης και των διευθετήσεων που πρέπει να γίνουν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανέδειξαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ 

Αναφερόμενος στο πολυαναμενόμενο, κρίσιμο αναπτυξιακό έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, ο Γιώργος Δέδες υπενθύμισε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος ήδη προωθήθηκε προς έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να έχουμε με γρήγορες διαδικασίες και τη διαβούλευση και τελικά την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

«Στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί το μοντέλο χρηματοδότησης και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε την προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου στο σύνολο του οδικού άξονα, από την Καλαμάτα και τον Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη, εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα είναι ο πιο κρίσιμος και σημαντικός οδικός άξονας της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, αφού θα συνδέσει την Καλαμάτα και το αεροδρόμιό της με μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, αυτή της δυτικής Μεσσηνίας, αλλά ταυτόχρονα θα ενώσει και τους δύο διευρωπαϊκούς άξονες της Πελοποννήσου, τον «Μορέα» και την «Ολυμπία Οδό», υπογράμμισε ο Γιώργος Δέδες.

Όσον αφορά στο μοντέλο χρηματοδότησης του έργου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών επισήμανε πως η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι το μεγάλο βήμα, ενώ εξετάζονται διάφορα σενάρια τα οποία αφορούν και τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου.

«Αυτά τα σενάρια θα εξεταστούν σε ενδοκυβερνητικές συζητήσεις οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και τότε θα έχουμε και το μοντέλο της προκήρυξης της δημοπράτησης του έργου», γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δέδες πραγματοποίησε αυτοψία στις λιμενικές υποδομές του Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι οποίες επλήγησαν από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά».

Όπως ανακοίνωσε, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άμεσα χορηγεί ειδική έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των λιμένων της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης της Γιάλοβας και της Φοινικούντας.

«Όπως διαπιστώσαμε και τα πέντε λιμάνια του Δήμου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Άμεσα θα καλυφθούν στο μελετητικό κομμάτι τους και θα χρηματοδοτηθούν, ώστε να μπορέσουν με τρόπο αποτελεσματικό να προχωρήσουν το σύνολο των έργων που απαιτούνται.

Η περίπτωση του λιμανιού της Πύλου παρουσιάζει ιδιαιτερότητες καθώς έχει προβλήματα τόσο από τις πρόσφατες καταστροφές όσο και από παλαιότερα. Θα εξεταστούν όλα και θα βγει το πόρισμα για το τι μέλλει γενέσθαι» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες.

Η  επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών ολοκληρώθηκε με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος στην οποία παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης της Πύλου κ.ά.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε όλο το πλέγμα των αναγκαίων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των υποδομών της Πυλίας και εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η ταχύτερη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών, καθώς και γενικότερα οι εξελίξεις σε όλα τα αναπτυξιακά έργα υποδομών που εκτελούνται ή δρομολογούνται στην περιοχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

{gallery}dedes_pylos{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη 25χρονος στην Κορινθία γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024. Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο