Τη Δευτέρα 30 Απριλίου θα εορτασθεί η Επέτειος της Ναυμαχίας της Μεθώνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΜΕΘΩΝΗΣ 

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 θα εορτασθεί η Επέτειος της Ναυμαχίας της Μεθώνης, όπου και θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου εις ανάμνηση του ιστορικού αυτού γεγονότος. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός με την αρμόζουσα λαμπρότητα και με παλλαϊκή συμμετοχή, καθορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ώρα 10.00 π.μ.: Πέρας προσέλευσης Επισήμων στην πλατεία Παραλίας, έμπροσθεν του μνημείου.

Ώρα 10.10 π.μ.: Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των μαχόντων στη Ναυμαχία της Μεθώνης.

Ώρα 10.20 π.μ.: Αποκαλυπτήρια μνημείου από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτριο Καφαντάρη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:  Κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές.  Τήρηση ενός λεπτού σιγής.  Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ώρα 10.45 π.μ.: Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών κ. Νικόλαο Ζαχαριά. Ώρα 11:00π.μ.: Απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές των Σχολείων της Μεθώνης και παραδοσιακοί τοπικοί χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης. Ώρα 11:30π.μ.: Μικρή δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης. Ώρα 19:00 : Έναρξη εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης.  Ιστορική Αναδρομή Ναυμαχίας.  Απαγγελίες ποιημάτων  Μουσική εκδήλωση  Αναπαράσταση Ναυμαχίας της Μεθώνης και καύση πυροτεχνημάτων, στη χερσαία ζώνη λιμένα έμπροσθεν του Κάστρου Μεθώνης.  Μικρή δεξίωση από τους Συλλόγους της Μεθώνης έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου Μεθώνης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι ανοιχτή η έκθεση ιστορικών κειμηλίων από το Σύλλογο Ελληνομνημόνων, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μεθώνης, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης, τον Σύλλογο Πολλαπλών Δράσεων Μεθώνης και Ευρύτερης Περιοχής «Ιωάννης Καποδίστριας» και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μεθώνης.

Παρακαλούνται όπως ρυθμίσουν τα σχετικά με: 1) Την Επιμνημόσυνη Δέηση, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. 2) Την τήρηση της Τάξεως καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο, υπάλληλο του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Πύλος, 20 Απριλίου 2018

Το παρόν επέχει θέση προσκλήσεως

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:25

Δερβένι Κορινθίας | Ένα χωριό δίπλα στο κύμα με κρυστάλλινα νερά

Το Δερβένι είναι παραθαλάσσιο χωριό - κωμόπολη της Κορινθίας...

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...
Μετάβαση στο περιεχόμενο