Πολύ πετυχημένη η 6η Γιορτή Λαδιού στη Μικρή Μαντίνεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στη 6η Γιορτή Λαδιού, που πραγματοποιήθηκε στη Μικρή Μαντίνεια το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2016.

 Στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, οι παρευρεθέντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νοστιμιές, που έφτιαξαν οι κυρίες της Μικρής Μαντίνειας χρησιμοποιώντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, όπως λαλάγγια, παξιμάδια, κουλούρια, κουραμπιέδες και άλλα. Παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη απέδωσαν τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου «Λεύκιππος» μαζί με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Μαντιναίοι».

Ο Δήμαρχος, με χαιρετισμό που απηύθυνε, έδωσε συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο και στην Τοπική Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας για την εκδήλωση, στην οποία με χαρά συμμετέχει και βοηθεί ο Δήμος Καλαμάτας. Ανέφερε, ακόμη, ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, τα εθνικά προβλήματα είναι σοβαρότερα από τα οικονομικά και οδηγός επιβίωσης πρέπει να είναι οι αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και οι παραδόσεις των πατέρων μας. Ο Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Μαντιναίοι το έχουν συνειδητοποιήσει και αυτό αποδεικνύει η διοργάνωση της συγκεκριμένης γιορτής.
Ακολούθως, πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στο Ηρώον που βρίσκεται στο Λιμανάκι της Μικρής Μαντίνειας, έδωσε η νεανική χορωδία «Ακούνα Ματάτα», αποδίδοντας ορισμένα τραγούδια από την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, με τίτλο «Τραγουδώντας στο κύμα και στη θάλασσα».
Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου, η πολύ πετυχημένη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Μικρής Μαντίνειας, ο οποίος πανηγύριζε.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00 στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, οδού Ανθέων, στη Μικρή Μαντίνεια, θα παρουσιασθούν «Μουσικά παραμύθια με την αστράμαξα», για μικρούς και μεγάλους.

Giorth-ladiou-1.jpgGiorth-ladiou-2.jpg

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο