Η Καλαμάτα στον κατάλογο των “Μαρτυρικών Πόλεων”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας, ζητήθηκε να μπει η Καλαμάτα στον κατάλογο των Μαρτυρικών Πόλεων”. Αυτό υπενθύμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Π. Νίκας.

Προσθέτοντας πως «χάσαμε εκατοντάδες ανθρώπους στην περίοδο της Γερμανικής και Ιταλικής Κατοχής – αφήστε τον πόλεμο τον Ελληνοϊταλικό και Ελληνογερμανικό».

Ο Π. Νίκας τόνισε πως έχει κάνει δύο επισκέψεις σχετικά με το θέμα στην Αθήνα, επισημαίνοντας τα εξής αναφορικά με την τεκμηρίωση του ζητήματος: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, με την πληροφόρηση που είχαμε και με τους επιστήμονες που έχουμε».

Ζήτησε δε «να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, γιατί είναι αδικία στην πόλη να μην ενταχθεί σε αυτό το δίκτυο.

Είναι υπόθεση τιμής, ευγνωμοσύνης, αποκατάσταση της ιστορίας, όσον αφορά στον κόσμο, ο οποίος θυσιάστηκε για αξίες και ιδανικά».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο