Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τατούλη για την προμίσθωση των ταξί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ομόφωνα υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της παράταξης της πλειοψηφίας για να προταθεί νομοθετική τροποποίηση που να επιτρέπει στα ταξί που βρίσκονται στην κοινή έδρα του αεροδρομίου της Καλαμάτας να εκτελούν νόμιμα δρομολόγια με προμίσθωση.

«Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία πολιτική μας προτεραιότητα, για την οποία έχουμε επενδύσει σημαντικότατους πόρους. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένα εντελώς άγνωστο αεροδρόμιο μέχρι το 2011, σήμερα να αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της χώρας και κρίσιμο πυλώνα της περιφερειακής μας οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Με την παρέμβασή μας αυτή, η οποία δεν είναι τωρινή, αλλά έχει ξεκινήσει με ενέργειές μας εδώ και πολλούς μήνες, θέλουμε να δοθεί λύση από την Κυβέρνηση σε ένα πρόβλημα που άπτεται τόσο των πολιτικών μεταφοράς, όσο και του τουριστικού μας προϊόντος» τόνισε στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι σε ότι αφορά την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στόχος της Περιφέρειας είναι να αξιοποιηθεί το μοντέλο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το οποίο η κυριότητα παραμένει στο δημόσιο και οι επενδύσεις στον τομέα του επιχειρείν θα γίνουν από τον ιδιώτη, ο οποίος θα ελέγχεται με ρήτρες από το δημόσιο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο