Τιμή στα Ιδρύματα Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου, υποστηρικτές του Πολιτισμού από το Δήμο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.30, δηλαδή μισή ώρα πριν την πρεμιέρα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια δύο καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Το ένα είναι αφιερωμένο στο Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και το άλλο στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Με τις δύο αυτές αναμνηστικές πλάκες, ο Δήμος Καλαμάτας αποδίδει τιμή προς τους συγκεκριμένους φορείς, δηλαδή προς τους μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ Χορού, αλλά και όλων των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα
Π. ΝΙΚΑΣ: «ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ 
ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΕΛΙΑ»
DSCN0226 Medium
Πριν τα αποκαλυπτήρια, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας ανέφερε τα εξής: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Καλαμάτας για τις πολλές και μεγάλες ευεργεσίες προς την πόλη και την περιοχή της εκ μέρους της οικογένειας Καρέλια και προσωπικά της Προέδρου κυρίας Βίκυς Καρέλια, η οποία είναι και Πρόεδρος του Ιδρύματος. Θέλω να τους ευχαριστήσω εκ μέρους του λαού της Καλαμάτας, ιδιαίτερα για τη μεγάλη συμβολή στα πολιτιστικά θέματα. Δεν υπάρχει μεγάλη και σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση διαχρονικά, η οποία να μη στηρίχθηκε από την οικογένεια Καρέλια και το Ίδρυμα. 
Επιπλέον, θέλω να πω ότι όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την κυρία Καρέλια έχουν μέσα τους το στοιχείο της ποιότητας, το στοιχείο της προσφοράς, το στοιχείο της ανάπτυξης των χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας, με πρώτο και καλύτερο το σπουδαίο – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικής Φορεσιάς. 
Ιδιαίτερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που είναι ένα «ανοιχτό παράθυρο» στην Ευρώπη και στον κόσμο, η συνεισφορά του Ιδρύματος και της οικογένειας Καρέλια υπήρξε διαχρονικά πολύτιμη.
Κυρία Πρόεδρε, η πόλη, εγώ προσωπικά και το Δημοτικό Συμβούλιο σας ευγνωμονούμε».
Η κυρία Βίκυ Καρέλια, Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, αντιφωνώντας, τόνισε πως η υποστήριξη προς τον πολιτισμό είναι κάτι που της ενστάλαξε η οικογένειά της, προσθέτοντας πως «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος σας ευχαριστεί πάρα πολύ για την αποψινή εκδήλωση και να ξέρετε ότι είναι πάντα κοντά σε οτιδήποτε προάγει την παιδεία, τον πολιτισμό, την αισθητική, αρκεί αυτό το πράγμα να πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω, να μην είναι στα καθιερωμένα».
«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ»
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στον έτερο μεγάλο χορηγό, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, συναρτώντας την προσφορά του με τον ιδρυτή του Ιδρύματος, Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, είπε δε τα εξής: «Αυτές τις σπουδαίες ώρες για τον πολιτισμό, μας λείπει ο αείμνηστος Καπετάνιος, ο Καπετάν Βασίλης, του οποίου η προσφορά είναι μεγάλη και σπουδαία, τη γνωρίζετε όλοι. 
Έχουν διατυπωθεί σπουδές κουβέντες, πολλές φορές, που δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της προσφοράς αυτής. Σε όλες τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Ίδρυμα, η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου στάθηκαν δίπλα, οικονομικά και ηθικά. 
Βοήθησε αποφασιστικά την πόλη και το Νομό ο Καπετάνιος, έβαλε την Καλαμάτα στο τουριστικό χάρτη, σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν υπήρξε καμία μεγάλη εκδήλωση, σε παμμεσσηνιακό επίπεδο, που να μην υποστηριχθεί από τον Καπετάνιο και, στη συνέχεια, από τα παιδιά του και σήμερα από το Ίδρυμα». Ο Δήμαρχος, απευθυνθείς στο Διευθυντή του Ιδρύματος, Ξενοφώντα Κάππα, εξέφρασε ευχαριστίες προς «τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος για τη μεγάλη προσφορά στην πόλη, για τη μεγάλη προσφορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΡΙΤΣΗ
Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση, επισημαίνοντας ότι «η οικονομική αυτοδυναμία του Φεστιβάλ στηρίζεται στον Υπουργό σε πολύ μεγάλο βαθμό», χάρη στην οποία «έχει τη δυνατότητα η Καλλιτεχνική Διευθύντρια να σχεδιάσει το μέλλον χωρίς το οικονομικό άγχος και το μέλλον θα είναι σπουδαίο, γιατί είμαστε πόλη αποφασισμένη για αυτό».
{gallery}brabeysi_karelia_kostantakopoyloy{/gallery}
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο