Επιτυχημένη εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαΐου 2018, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας, με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου.

 Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους και στο πλαίσιο αυτής, μέσα από ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων, αφηγήσεις, τραγούδια και χορούς αναδείχθηκαν ο λαμπρός πολιτισμός του Ποντιακού Ελληνισμού και το δεινό πλήγμα της γενοκτονίας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σε χαιρετισμό του, ανέφερε πως υπάρχει ελπίδα, όταν ένα Λύκειο, πρωτοστατούντων των μαθητών, οργανώνει μία γνήσια πατριωτική εκδήλωση, όπως αυτή για τη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους. Υπάρχει ελπίδα ότι κάτι κινείται στην ελληνική εκπαίδευση και κάτι μπορεί να αλλάξει στην ελληνική κοινωνία. Για χρόνια, κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, οι ανθρωποσφαγές Ιώνων και Ποντίων ήταν περίπου στα αζήτητα.
Ο Δήμαρχος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές και στους γονείς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ. Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στήριξε αυτή την εκδήλωση και, ως αντίδωρο, θα χρηματοδοτήσει τη φιλοτέχνηση μνημείου εις ανάμνησιν της γενοκτονίας των Ποντίων και η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων θα ανατεθεί στα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ.
Σημειώνεται πως μέχρι τις 11 Μαΐου 2018 θα λειτουργεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο έκθεση φωτογραφιών του Πόντου, από το προσωπικό αρχείο της εκπαιδευτικού Ελπίδας Αθανασιάδου.

{gallery}pontioi_kalamata{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο