Το πρόβλημα με τα απορρίμματα στο Δήμο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εν όψει της οριστικής επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που θα γίνει ίσως και αυτή την εβδομάδα με την υπογραφή της σύμβασης από την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και την ανάδοχο – μειοδότρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ, ζήτημα έχει προκύψει εδώ και ημέρες στην Καλαμάτα με την παρεμπόδιση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

 Σημειώνεται ότι για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας έχει προκύψει ανάδοχος (εταιρεία «Ηλέκτωρ») ύστερα από διεθνή διαγωνισμό και έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η παρεμπόδιση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με συνακόλουθους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον, οδήγησε στην κήρυξη του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και στην υποβολή μηνύσεων από το Δήμο κατά πολιτών που παρεμπόδιζαν τις διαδικασίες εκφόρτωσης, μεταφοράς δεμάτων και διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και αυτών των πολιτών κατά του Δήμου.

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συγκέντρωση εργαζομένων, που έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με την εταιρεία «Ηλέκτωρ», οι οποίοι απαίτησαν την άμεση ανάληψη καθηκόντων. Οι εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 20 – 25, για εργασία σε δύο γραμμές και ενδεχομένως σε δύο βάρδιες και την επεξεργασία των συσσωρευμένων απορριμμάτων των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος έχει κάνει τα πάντα, ώστε η πόλη να μην έχει πρόβλημα (διεθνής διαγωνισμός κ.λπ.) και ζήτησε τη συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης, η οποία θα γίνει με το διαγωνισμό της Περιφέρειας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο