Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικών έργων με θέμα την Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος «Πρόσθεση», που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Εικαστικού Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. 

Στο πλαίσιο της β΄ φάσης του προγράμματος, 14 σπουδαστές ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δημιούργησαν επί μία εβδομάδα έργα εμπνεόμενοι από την Καλαμάτα, υπό την εποπτεία του Άγγελου Αντωνόπουλου, Καθηγητή του Α΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής, ο οποίος επίσης είναι Κοσμήτορας αυτής και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Οι σπουδαστές δημιούργησαν εικαστικά έργα, για τα οποία εμπνεύσθηκαν από το μόλο της Καλαμάτας, το Κάστρο, το Ιστορικό Κέντρο και άλλα σημεία της πόλης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/11

Τα έργα θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος». Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00. Ορισμένα έργα θα δωρηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη και θα κοσμήσουν το Δημαρχείο.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και, ειδικότερα, προς τον Κοσμήτορα κ. Αντωνόπουλο, με τον οποίον υπάρχει μακρόχρονη συνεργασία. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα η συνεργασία να διευρυνθεί, δεδομένης και της ιδιότητας του κ. Αντωνόπουλου ως Αντιπροέδρου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Ακόμη, ο κ. Λαμπρινίδης θερμά ευχαρίστησε το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και υποστήριξε την πρωτοβουλία έλευσης στον τόπο μας σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, για να ζωγραφίσουν εμπνεόμενοι από την Καλαμάτα.
Ομοίως, εξέφρασε ευχαριστίες για τη συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και το Εικαστικό Εργαστήρι ο κ. Αντωνόπουλος και εκπρόσωποι των σπουδαστών.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia