Τουλάχιστον 621παιδιά για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας η διαδικασία αιτήσεων για τη συμμετοχή παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), που προτίθεται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο 2017. 

Ο αρμόδιος για το θέμα Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκαν από μητέρες 441 αιτήσεις που αφορούν 621 παιδιά, εκ των οποίων 51 παιδιά ΑμεΑ. Σε αυτές τις αιτήσεις, θα προστεθούν όσες έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους γονείς.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΧΟΡΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, ΣΚΑΚΙ

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες, μετά τις 16.00 και σε αυτά τα παιδιά θα έχουν, ενδεικτικά, τη δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, τη ρομποτική, το σκάκι κ.λπ. Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν εναλλακτικές δραστηριότητες, στις οποίες ενδεχομένως δε θα είχαν πρόσβαση, καθώς επίσης και να αναδείξουν το χώρο του σχολείου ως ένα κύτταρο πολιτισμού και γνώσης. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα στους γονείς τους να αποκτήσουν λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

ΜΕΧΡΙ 15 ΚΔΑΠ

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στο Ανατολικό Κέντρο, με παραχώρηση χώρων από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο (έχουν υποβληθεί 10 αιτήσεις), καθώς και ΚΔΑΠ σε σχολικές μονάδες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, ανάλογα με τη ζήτηση και τις αιτήσεις που θα εγκριθούν.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ σε χώρους των κάτωθι σχολικών μονάδων, για καθεμιά από τις οποίες παρατίθεται ο αριθμός ενδιαφερομένων παιδιών :

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

1ο Δημοτικό Σχολείο

69

6ο Δημοτικό Σχολείο

46

8ο Δημοτικό Σχολείο

45

9ο Δημοτικό Σχολείο

22

10ο Δημοτικό Σχολείο

48

14ο Δημοτικό Σχολείο

18

18ο Δημοτικό Σχολείο

30

21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

50

Δημοτικό Σχολείο Άριος

14

Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος

43

Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών

40

Δημοτικό Σχολείο Θουρίας

45

Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων

45

Επισημαίνεται ότι, σε συνέχεια υποβολής 43 αιτήσεων από γονείς Ρομά του Δημοτικού Σχολείου Ασπροχώματος, θα δημιουργηθεί σ’ αυτό ΚΔΑΠ για Ρομά. Αντίστοιχο τμήμα εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί στ’ Αρφαρά ή στον Άρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο