Σύσκεψη για το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας / 2017

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας, της Προέδρου της Κ.Ε. «Φάρις» Αναστασίας Μπελογιάννη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις», με θέμα την προετοιμασία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14 και 23 Ιουλίου 2017, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο απ’ ό,τι πέρυσι. Θα μετάσχουν σ’ αυτό, κατόπιν πρόσκλησης από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Κασιούμη, 8 ξένες ομάδες και 4 ελληνικές, έναντι 8 συνολικά ελληνικών και ξένων ομάδων το 2016.

Οι ομάδες του εξωτερικού φέτος θα έλθουν από τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική, το Ισραήλ, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Το Φεστιβάλ θα έχει πολλές παράλληλες και εκπαιδευτικές δράσεις και θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού, την κεντρική αίθουσα, το στούντιο και το προαύλιο, καθώς και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο Κάστρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ζουμπούλειο Μέγαρο και σε ανοικτούς χώρους της πόλης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ από το Δήμο και το Κράτος έχει εξασφαλισθεί. Επίσης, έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις στην Κ.Ε. «Φάρις» για την άρτια προετοιμασία του Φεστιβάλ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο