Το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης Καλαμάτας στην ΕΡΤ 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εκπομπή “Αντιδραστήριο” της “ΕΡΤ3” ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας όπου, όπως αναφέρει, ” μία πρωτοβουλία από τη βάση της κοινωνίας,με αυτοδιαχείριση και αυτενέργεια, πέτυχε την κοινωνική διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων δημιουργώντας κομπόστ, δηλαδή φυσικό λίπασμα, που είναι ελεύθερο σε όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Ένα εγχείρημα από τα κάτω, που γεννήθηκε μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην χωματερή, έδωσε ερεθίσματα στους κατοίκους και στον δήμο και απλώθηκε στην Καλαμάτα με κομποστοποιητές σε όλη την πόλη.”
Η εκπομπή δείχνει την διαδικασία της χρήσης του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας,  μαρτυρἰες και συνεντεύξεις τόσο από τα μέλη του Δικτύου, ιδιὠτες/επιχειρήσεις, όσο και απο τους συντελεστἐς/συνεργάτες της ομάδας αλλά και  φυσικά από τον Δήμο Καλαμάτας.
Άλλωστε το οτι έχουμε καταφέρει να κομποστοποίησουμε  στους δημόσιους δρόμους της Καλαματας,  πανω απο 400 τόνους οργανικών υπολειμμάτων, σε πολύ δύσκολες συνθήκες  τα τελευταία 4 χρόνια…ειναι συλλογικό κατόρθωμα και αναγνωρίσιμο πια. 
Έτσι συνεχίζουμε να παίρνουμε δυνάμεις και ίσως τελικά να αποδειχτεί οτι μπορεί και να μην είναι ουτοπία μια πόλη , όπου οι κάτοικοί της μπορούν να διαχειριστούν στο δημόσιο χώρο, τα οργανικά τους υπολείμματα για το δικό τους ώφελος και χωρίς καμιά υπεραξία.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ , ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Απολαύστε την εκπομπή εδώ:
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο